Κυριακή , 2 Αύγουστος 2026

Οι τροφές που δρουν κατά της Covid-19 (video)

Μεταβολικές παθήσεις, όπως η παχυσαρκία και ο διαβήτης τύπου 2, έχουν συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο για βαριά νόσηση από κορονοϊό.

Η επίδραση της υγιεινής διατροφής σε άτομα με τους παραπάνω δύο παράγοντες κινδύνου, είναι σημαντική.

Μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση 3-5 μερίδων φρούτων και λαχανικών καθημερινά, μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο να κολλήσει κάποιος κορονοϊό.

Οι ερευνητές του King’s College του Λονδίνου διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες που ακολουθούσαν πιο υγιεινή διατροφή, είχαν 40% λιγότερες πιθανότητες να υποφέρουν από συμπτώματα μακράς Covid και 10% λιγότερες πιθανότητες να κολλήσουν τον ιό.

Δείτε τα ευρήματα της μελέτης στο παρακάτω βίντεο:

 
Πηγή: Natural Cures


Πηγή

Ελέγξτε επίσης

Πόνος στο πόδι: Πότε πρέπει να επισκεφθούμε τον γιατρό;

Όλοι έχουμε νιώσει κάποια στιγμή εκείνο το ενοχλητικό τράβηγμα στο πέλμα, έναν πόνο στον αστράγαλο …

Daily-News.GR