Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Πρόεδρος ΕΟΦ για τα εμβόλια: Ανά 10 λεπτά θα εμβολιάζεται κι ένας ασθενής - Τα περιμένουμε τον Ιανουάριο

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Οι πρώτοι Ευρωπαίοι πιθανόν να εμβολιαστούν πριν από το τέλος του 2020

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων EMA να επισπεύσει την πιθανή έγκριση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για την 21η Δεκεμβρίου, μπορεί να επιτρέψει τον εμβολιασμό των πρώτων Ευρωπαίων ήδη πριν από το τέλος του 2020, σύμφωνα με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Είναι πιθανόν οι πρώτοι Ευρωπαίοι να εμβολιαστούν πριν από το τέλος του 2020», έγραψε στο Twitter η πρόεδρος της Κομισιόν μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων να συνεδριάσει στις 21 Δεκεμβρίου για το θέμα της έγκρισης του εμβολίου, μία εβδομάδα πριν από την προγραμματισμένη για τις 29 Δεκεμβρίου συνεδρίαση.

Ο EMA εκδίδει συστάσεις για νέες ιατρικές θεραπείες και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι αυτή που έχει τον τελικό λόγο για την έγκριση, ακολουθώντας συνήθως τη συμβουλή του ρυθμιστικού φορέα.

Εάν το εμβόλιο εγκριθεί από την ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να εγκρίνει και επισήμως το εμβόλιο εντός τριών ημερών έπειτα από συζητήσεις με τις κυβερνήσεις της ΕΕ.




Πηγή