Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εξετάζει τη χρήση του εμβολίου της Moderna στα παιδιά κάτω των 5 ετών

O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε σήμερα ότι άρχισε την αξιολόγηση της χρήσης του εμβολίου της Moderna κατά της Covid-19 στα παιδιά ηλικίας από έξι μηνών έως 5 ετών.

Πρόκειται για την τελευταία ηλικιακή ομάδα που ακόμη δεν μπορεί να εμβολιαστεί.

«Μόλις αρχίσαμε την αξιολόγηση ενός αιτήματος της Moderna για να επεκτείνουμε τη χρήση του Spikevax στα παιδιά από έξι μηνών έως 5 ετών και είναι το πρώτο αίτημα για αυτή τη νέα ηλικιακή ομάδα», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Μάρκο Καβαλέρι, ο επικεφαλής της στρατηγικής για τα εμβόλια του EMA.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αμερικανική εταιρία βιοτεχνολογίας Moderna υπέβαλε ήδη παρόμοιο αίτημα στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα αφότου δοκιμές έδειξαν ότι τα εμβόλια αυτά είναι ασφαλή και παράγουν ισχυρή ανοσοαπόκριση.

Τα μικρά παιδιά είναι λιγότερο ευάλωτα απέναντι στον ιό σε σχέση με τα μεγαλύτερης ηλικίας άτομα, αλλά μπορούν παρά ταύτα να αρρωστήσουν και να μεταδώσουν τον ιό.

Μπορούν επίσης να κολλήσουν σοβαρές μορφές του πολυσυστηματικού φλεγμονώδους συνδρόμου στα παιδιά (MIS-C).

Ο ΕΜΑ ενέκρινε τον Φεβρουάριο τη χρήση του εμβολίου κατά της Covid της Moderna για τα παιδιά ηλικίας από έξι ετών και πάνω στις 27 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Πηγή