Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Πέντε χρήσεις του μελιού εκτός της κουζίνας

Τα οφέλη του μελιού για την υγεία είναι πολλά και σημαντικά αποτελώντας μια από τις πιο παλιές γλυκαντικές ουσίες πάνω στη γη.

Το προϊόν των μελισσών περιέχει αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές, αντισηπτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, οι οποίες το καταστούν μία από τις πιο ευεργετικές τροφές. Εκτός από τη διατροφή, ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αλλού.

Δείτε παρακάτω πέντε χρήσεις του μελιού εκτός της κουζίνας…

1. Επουλώνει πληγές

Μια ελάχιστη ποσότητα μελιού είναι αρκετή για να σκοτώσει την πλειοψηφία των βακτηριακών κυττάρων του δέρματος που περικυκλώνουν ένα τραύμα. Δοκιμάστε να βάλετε πολύ λίγη ποσότητα μετά από ένα μικρό κόψιμο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο baby.gr

localStorage.clear();


Πηγή