Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Παγώνη για αύξηση κρουσμάτων: «Ο κόσμος ξέχασε πως υπάρχει κορωνοϊός» -Τα συμπτώματα της υποπαραλλαγής Eris

H πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό για τους λόγους της έξαρσης των κρουσμάτων της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού.

Με βάση τα έως τώρα δεδομένα, ο κίνδυνος που συνιστά η υποπαραλλαγή «Eris» για τη δημόσια υγεία είναι χαμηλός, και η συζήτηση επικεντρώνεται στο τι θα γίνει τον Σεπτέμβριο, οπότε και αναμένεται να φανούν οι συνέπειες των καλοκαιρινών διακοπών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παγώνη: Όταν κάποιος βγει θετικός, πρέπει να κάτσει 3 ημέρες στο σπίτι

H Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», εξήγησε πως τα κρούσματα έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα στην Κρήτη, καθώς ο κόσμος «ξέχασε» πως υπάρχει κορωνοϊός και δεν πρόσεχε τόσο, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στο τι πρέπει να κάνουμε εάν βγούμε θετικοί στον ιό.

«Όταν κάποιος βγει θετικός, πρέπει να προλάβουμε να μη μεταδίδουμε. Πρέπει να κάτσει 3 ημέρες στο σπίτι και όταν κυκλοφορεί να φοράει τη μάσκα. Υπάρχουν και οι μεγάλοι σε ηλικία οι οποίοι έχουν υποκείμενα νοσήματα, και αυτοί οι άνθρωποι μετά μπαίνουν στο νοσοκομείο. Αυτό θέλουμε να αποφύγουμε», επισήμανε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Τα συμπτώματα της νέας υποπαραλλαγής

Όπως εξήγησε, τα συμπτώματα της νέας παραλλαγής είναι ο πυρετός, ο πονόλαιμος, η καταρροή, η αδυναμία και η κόπωση, αλλά όχι σε τέτοια ένταση όπως στις προηγούμενες παραλλαγές.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο ενός επιπλέον εμβολίου, η Ματίνα Παγώνη τόνισε πως οι επιτροπές μελετάνε για ένα πιο προχωρημένο εμβόλιο, το οποίο θα έρθει περίπου το φθινόπωρο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πρέπει να τελειώσουν όλες οι φάσεις του εμβολίου. Από Οκτώβρη θα ενημερώσει η Επιτροπή Εμβολιασμού τον κόσμο. Έχουμε ακόμα αντισώματα από τους προηγούμενους εμβολιασμούς. Βοήθησαν πολύ τα αντι-ιικά φάρμακα, ειδικά αυτούς με υποκείμενα νοσήματα», κατέληξε η κ. Παγώνη.

Δείτε τι είπε η Ματίνα Παγώνη:


Πηγή