Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Χειρουργικής Ογκολογίας

Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Χειρουργικής Ογκολογίας

Στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο ESSO 2020 Virtual Χειρουργικής Ογκολογίας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Οκτωβρίου, ο καθηγητής Ιωάννης Χατζάρας παρουσίασε τα αποτελέσματα της μελέτης από επτά Έλληνες ασθενείς που υποβλήθηκαν με επιτυχία σε πλήρως λαπαροσκοπική μείζονα ηπατεκτομή. Η νέα αυτή λαπαροσκοπική τεχνική μεγάλου / πολύ μεγάλου χειρουργείου ήπατος που ο κ. Χατζάρας εισήγαγε στην Ελλάδα το 2019, επιτρέπει στους ασθενείς να προβούν με ασφάλεια σε μεγάλη λαπαροσκοπική ηπατεκτομή και να λάβουν εξιτήριο από το νοσοκομείο συνήθως σε 2 μέρες, σε σχέση με περίπου μία εβδομάδα μετά από ανοιχτό χειρουργείο ήπατος. Το πιο σημαντικό όμως, επιτρέπει  στους ασθενείς να λάβουν Χημειοθεραπεία ή Ανοσοθεραπεία (όταν αυτό απαιτείται) από τους Ιατρούς Ογκολόγους 2-3 εβδομάδες μετά το χειρουργείο, συγκρινόμενο με τους 2 μήνες για την κλασσική ανοιχτή τεχνική!

Επίσης η νέα αυτή λαπαροσκοπική τεχνική μεγάλου / πολύ μεγάλου χειρουργείου ήπατος αναγνωρίστηκε και έλαβε το βραβείο GOLD στην κατηγορία «Καινοτόμος εξοπλισμός ή ιατρική υπηρεσία» στα φετινά Healthcare Business Awards!

Ο καθηγητής δήλωσε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, «αυτή η νέα μέθοδος, μας εξασφαλίζει τα υψηλότερα ποσοστά σε ασφάλεια, ποιότητα και αποτελεσματικότητα, ενώ παράλληλα εκμηδενίζει το χρόνο αποκατάστασης από το χειρουργείο. Έτσι ο ασθενής λαμβάνει την πλέον σύγχρονη τεχνική στην Ελλάδα και κερδίζει πολύτιμο χρόνο για την αντιμετώπιση της νόσου, δηλαδή μπορεί να ξεκινήσει τη θεραπεία του έως και 1 ½ μήνα νωρίτερα, σε σύγκριση με την παραδοσιακή μέθοδο του ανοιχτού μεγάλου χειρουργείου»


Πηγή