Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Περίπου 30.000 εμβολιασμοί έχουν διενεργηθεί σε προσφυγόπουλα

Ακλόνητη πεποίθηση του υπουργείου Υγείας, που βασίζεται σε ισχυρά επιστημονικά δεδομένα, είναι πως για την αποτελεσματική προστασία της δημόσιας υγείας, δεν πρέπει καμία ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού να μένει έξω από την ιατροφαρμακευτική κάλυψη, την πρόληψη και την αγωγή υγείας. Τα παραπάνω τόνισε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος, που συμμετείχε στις εργασίες της Παγκόσμιας Συνόδου Υγείας στο Βερολίνο ως προσκεκλημένος ομιλητής, σε συζήτηση για την υγεία προσφύγων και μεταναστών σε σχέση με την παγκόσμια υγεία.

Η ομιλία του αφορούσε την φροντίδα των παιδιών και τις πρακτικές ανοσοποίησης μέσω των εμβολιασμών. Ο κ. Μπασκόζος αναφέρθηκε στην εκτεταμένη εμβολιαστική καμπάνια για τα προσφυγόπουλα και στη διενέργεια περίπου 30 χιλιάδων εμβολιασμών με τα εμβόλια προτεραιότητας, όπως έχουν καθοριστεί από την εθνική επιτροπή εμβολιασμών.

Σε σχέση με την επιδημία ιλαράς που βρίσκεται σε εξέλιξη σε γειτονικές χώρες και εξελίσσεται και στην Ελλάδα, ο κ Μπασκόζος τόνισε την απουσία κρουσμάτων στους πρόσφυγες και μετανάστες, «γεγονός που αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα της εμβολιαστικής πρακτικής».

Ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, εξήγησε ότι η Ελλάδα άντεξε το προσφυγικό κύμα και παρέμεινε ασφαλής υγειονομικά χώρα, χάρις στην πολιτική καθολικής πρόσβασης στις υπηρεσίες του δημόσιου συστήματος υγείας και για τους μετακινούμενους πληθυσμούς. Τόνισε δε, ότι η πρόληψη και η καθολική πρόσβαση αποτελούν τον αποφασιστικό παράγοντα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

localStorage.clear();


Πηγή