Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Πιστοί αψηφώντας τον κίνδυνο του κορονοϊού μεταλαμβάνουν τη Θεία Κοινωνία από το ίδιο κουτάλι

Παρά τις συνεχόμενες συστάσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση και οι φορείς υγείας να αποφεύγεται ο συνωστισμός σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, πολλοί ήταν οι πιστοί σήμερα που προσήλθαν στις εκκλησίες χωρίς να τηρούν κανένα μέτρο προφύλαξης κατά του κορονοϊού.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από τον Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου Παλαμά στη Θεσσαλονίκη που μετάδωσε και η κρατική τηλεόραση της ΕΡΤ2 όπου οι πιστοί σχημάτισαν ουρές για τη λήψη της Θείας Κοινωνίας κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλον ώστε να μεταλάβουν και μάλιστα από το ίδιο κουτάλι!

Η Μακεδονία είναι ΕλληνικήΠατρίς Θρησκεία ΟικογένειαΟχι στις αμβλώσεις – είναι δολοφονίαεξω οι ξενοι απο την ελλαδακαι άλλες δυνάμεις, σήμερα στο καθήκον!!

Δημοσιεύτηκε από Lampros Filios στις Κυριακή, 15 Μαρτίου 2020

Μπορεί η Διαρκής Ιερά Σύνοδος να αποφάσισε ως μέτρο κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού την αναστολή της λειτουργίας των Κατηχητικών Σχολείων, των Σχολών Γονέων, των Σχολών Βυζαντινής Μουσικής, Αγιογραφίας, των Συνάξεων Νέων και Μελέτης Αγίας Γραφής και των άλλων συναφών δραστηριοτήτων, όπως και την αναστολή της λειτουργίας όλων των εκκλησιαστικών ανοικτών δομών, των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών κ.ά., αλλά ακόμα δεν έχει πει κάτι συγκεκριμένο για την Θεία Κοινωνία.

Το ίδιο σκηνικό γίνεται και σε άλλες εκκλησίες της χώρας όπως για παράδειγμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στη Λάρισα όπου όπως βλέπουμε και στην παρακάτω εικόνα  οι πιστοί συνεχίζουν να λαμβάνουν τη Θεία Κοινωνία, σχηματίζοντας ουρά.

Μέχρι λοιπόν να γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση αποκλειστικά για την Θεία Κοινωνία το πιθανότερο είναι να συνεχίσουμε να βλέπουμε τέτοιες εικόνες όπως οι σημερινές.

πηγή φωτo larrisanet


Πηγή