Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Ποιο είναι το νόστιμο «μυστικό» για να λαμβάνουν τα παιδιά τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται;

Είναι απολύτως σαφές πως η διατροφή των παιδιών, παίζει τον σπουδαιότερο ρόλο, ώστε να μεγαλώσουν και να εξελιχθούν σταδιακά σε έναν δυνατό και υγιή οργανισμό.

Ειδικότερα για τα μικρότερα παιδιά που διανύουν ακόμη τα «τρυφερά» στάδια της ανάπτυξης και ακολουθούν καθημερινά ένα εντατικό πρόγραμμα σχολικών και εξωσχολικών δραστηριοτήτων, οι απαιτήσεις είναι ακόμη μεγαλύτερες. Συνεπώς, είναι απαραίτητο να λαμβάνουν καθημερινά τα αναγκαία θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται, για να ενισχύσουν τις λειτουργίες του οργανισμού τους.

Ειδικότερα την χειμερινή περίοδο που ιοί και μικρόβια «απειλούν» την υγεία τους, καλό θα ήταν να είμαστε ακόμη πιο προσεκτικοί, καθώς τα θρεπτικά στοιχεία είναι εκείνα που θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους και επομένως θα τους παρέχουν την προστασία που χρειάζονται. Κάπου εδώ βέβαια, προκύπτει ένα σημαντικό ερώτημα: Πόσο σίγουροι είμαστε πως τα ημερήσια γεύματα που καταναλώνουν τα μικρά μας, είναι ικανά να καλύψουν απόλυτα τις αυξημένες ανάγκες τους;

Λαμβάνοντας υπόψη τα λεγόμενα των ειδικών παιδιάτρων, μία ισορροπημένη και «πλούσια» διατροφή μπορεί να ενισχύσει σημαντικά τον οργανισμό των παιδιών. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα θρεπτικά στοιχεία, όπως τα πολύτιμα ω-3 λιπαρά οξέα, που υπάρχουν σε πολύ μικρές ποσότητες και σε κάποιες συγκεκριμένες τροφές, τις οποίες τα μικρά μας δεν τρώνε με ιδιαίτερη ευχαρίστηση. Για να έχουμε, λοιπόν, το κεφάλι μας… ήσυχο και να είμαστε σίγουροι πως τα μικρά μας δεν στερούνται στοιχεία που είναι απαραίτητα για την υγεία τους, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να επενδύσουμε σε μία νόστιμη εναλλακτική, δηλαδή στα Ζελεδάκια-Ψαράκια Möller’s!

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr


Πηγή