Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Προειδοποίηση Κικίλια για πιο αυστηρά μέτρα: Σοβαρή η κατάσταση σε Κοζάνη και Δυτική Αττική

Προειδοποίηση Κικίλια για πιο αυστηρά μέτρα: Σοβαρή η κατάσταση σε Κοζάνη και Δυτική Αττική

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τόνισε πως η κατάσταση με τον κορονοϊό στο νομό Κοζάνης και στη Δυτική Αττική κρίνεται σοβαρή. Ο κ. Κικίλιας έκανε γνωστό επίσης πως αυτή τη στιγμή συνεδριάζει η Επιτροπή των Επιδημιολόγων.

Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε πως τα περισσότερα κρούσματα τις τελευταίες 7 ημέρες ανά 100.000 κατοίκους εντοπίζονται στους νομούς: Κιλκίς, Ξάνθης, Πιερίας, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Ροδόπης, Γρεβενών, Πέλλας, Λάρισας.

«Αυτή τη στιγμή συνεδριάζει η επιτροπή για την Κοζάνη και τη Δυτική Αττική, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που παρουσιάζουν», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας και τόνισε πως εφόσον επιβαρυνθούν τα δεδομένα θα επανεξεταστούν όλα τα μέτρα.

Ξεκινά η καταγραφή των υγειονομικών που επιθυμούν να εμβολιαστούν

Ένας Διαδικτυακός μαραθώνιος ενημέρωσης θα πραγματοποιηθεί αύριο στο υπουργείο Υγείας και τους συναρμόδιους φορείς για την προετοιμασία του εμβολιασμού των υγειονομικών εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.

Όπως ενημέρωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αύριο το πρωί από τις 9 το πρωί και έως τις 16:00 θα επικοινωνήσει μέσω zoom η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και o Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους με διοικητές, αναπληρωτές διοικητές και γιατρούς από τις 7 ΥΠΕ,  με στόχο την καταγραφή όσων υγειονομικών θέλουν να εμβολιαστούν.

Και εξήγησε ότι «όταν μιλάμε για υγειονομικούς και εργαζομένους, μιλάμε για όλο το προσωπικό: γιατρούς, νοσηλευτές, τραπεζοκόμους, καθαρίστριες για να μπορέσουν να θωρακίσουν την υγεία τους και να προστατέψουν και τους ασθενείς που είναι στα νοσοκομεία». 


Πηγή