Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: Νέο Ρομποτικό Υβριδικό Χειρουργείο από το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: Νέο Ρομποτικό Υβριδικό Χειρουργείο από το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών

Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών εγκαινίασε το μοναδικό στην Ελλάδα, νέο πιστοποιημένο Ρομποτικό Υβριδικό Χειρουργείο-«ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», νέας γενιάς Discovery IGS 740 της GΕ Healthcare, καθιστώντας το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, σημείο αναφοράς για πολύπλοκες αορτικές και άλλες χειρουργικές παθήσεις, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Το Ρομποτικό Υβριδικό Χειρουργείο – «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», συνολικής επένδυσης ύψους άνω των 2 εκ. ευρώ φέρει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, τα οποία το καθιστούν μοναδικό στο είδος του.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων:

  1. Είναι ειδικά διαμορφωμένο, αποκλειστικά για το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, με γνώμονα την αντιμετώπιση πολύπλοκων καρδιακών και αγγειακών παθήσεων, με πιστοποίηση από τη GE
  2. Διαθέτει πλήρως ρομποτική λειτουργία, καθώς το αγγειογραφικό σύστημα κινείται ελεύθερα στην αίθουσα μέσω ειδικών ανιχνευτών laser, επιτρέποντας, ταυτόχρονα, την απρόσκοπτη κυκλοφορία του αέρα, δημιουργώντας απαράμιλλες συνθήκες ασηψίας, ISO CLASS 5.
  3. Ο ατσάλινος σκελετός του αγγειογράφου αφαιρείται τελείως, σε περίπτωση που απαιτηθεί, από το χειρουργικό πεδίο, μετατρέποντας τη χειρουργική αίθουσα αυτόματα, από αιμοδυναμική σε χειρουργική.
  4. Διαθέτει το ειδικό λογισμικό ASSIST, συνδυάζοντας την αξονική τομογραφία (CT) με την αγγειογραφία, με τεχνική fusion, ενώ παράλληλα βοηθά την πλοήγηση κατά τη διάρκεια της ακτινοσκόπησης, με προσχεδιασμένα όλα τα αγγεία. Η συγκεκριμένη λειτουργία μειώνει, δραματικά, τόσο τη δόση της ακτινοβολίας, όσο και την ποσότητα του ιωδιούχου σκιαγραφικού, που λαμβάνει ο ασθενής.
  5. Ο αγγειογράφος του νέου Ρομποτικού Υβριδικού Χειρουργείου επιτρέπει τη διενέργεια τριασδιάστατης αξονικής αγγειογραφίας κατά τη διάρκεια της επέμβασης, η οποία βελτιστοποιεί τα αποτελέσματα σε σύμπλοκα περιστατικά.
  6. Η απόσταση της ακτινολογικής λυχνίας και του ψηφιακού ανιχνευτή, επιτρέπει την απρόσκοπτη διενέργεια τρισδιάστατης απεικόνισης για όλους τους σωματότυπους των ασθενών, απαραίτητη προϋπόθεση για τη διεξαγωγή εξετάσεων, όπως αορτικά μοσχεύματα, ογκολογικά περιστατικά, εξετάσεις ηλεκτροφυσιολογίας, κ.α.
  7. Παρέχει την υψηλότερη ποιότητα εικόνας σε σχέση με τη χορηγούμενη ακτινολογική δόση (Detective Quantum Efficiency 84%), από όλα τα αγγειογραφικά συστήματα, παγκοσμίως
  8. Διαθέτει ψηφιακό ανιχνευτή (flat panel), μοναδικό σε μέγεθος (41Χ41 εκ.), που το κάνει ιδανικό για τη διεξαγωγή περίπλοκων ενδοαγγειακών επεμβάσεων (αορτή, ήπαρ, κλπ).
  9. Διαθέτει τη μεγαλύτερη σε μήκος, ακτινοδιαπερατή τράπεζα, παγκοσμίως (3,33μ.), που επιτρέπει την ασφαλή και πλήρως αποστειρωμένη χρήση, ακόμη και των μακρύτερων χειρουργικών υλικών.
Η κα Catherine Estrampes, Προέδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της GE Healthcare Europe.

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Ως Υπουργός Υγείας είμαι θεματοφύλακας της δημόσιας και δωρεάν Υγείας. Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον πολίτη ήταν, είναι και θα εξακολουθήσουν να είναι δωρεάν. Βρισκόμαστε ήδη στην εποχή όπου, τόσο ο ΕΟΠΥΥ όσο τα δημόσια νοσοκομεία συνεργάζονται με τον ιδιωτικό τομέα και «αγοράζουν» υπηρεσίες, προς όφελος των ασθενών. Να είστε βέβαιοι, ότι θα εξακολουθήσουν να αγοράζουν αυτές τις υπηρεσίες στις καλύτερες δυνατές τιμές, παρέχοντας την πιο υψηλή ποιότητα, προκειμένου να επωφελούνται οι ασθενείς. Να είστε σίγουροι, ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία, κάθε νέα τεχνολογία, κάθε καινοτομία, σαν τη σημερινή, από τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, η οποία διατίθεται στην υπηρεσία του ανθρώπου».

Στιγμιότυπο από την τελετή εγκαινίων του νέου Ρομποτικού Υβριδικού Χειρουργείου του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, παρουσία της Διοίκησης του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών (Δρ. Γ. Αποστολόπουλος, Πρόεδρος, Δρ. Β. Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Χ. Αποστολόπουλος, Αντιπρόεδρος), του Ιατρικού Επιτελείου του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και στελεχών της GE. Στο κέντρο διακρίνονται οι κ.κ. Βασίλης Κικίλιας, Υπουργός Υγείας, ο κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής & Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και η κα Catherine Estrampes, Προέδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της GE Healthcare Europe.

Μετά την τελετή των εγκαινίων, η κα Catherine Estrampes, Προέδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της GE Healthcare Europe, δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Η εγκατάσταση του Ρομποτικού Υβριδικού Χειρουργείου στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών συνιστά μία σημαντική επένδυση καινοτομίας στο χώρο της Υγείας. Η σπουδαιότητα της έγκειται στο γεγονός ότι, η πρωτοποριακή αυτή τεχνολογία, σε συνδυασμό με εξειδικευμένο και διεθνώς καταξιωμένο ιατρικό προσωπικό και δομές υψηλής ποιότητας και αποτελεσματικών κλινικών ροών θα προσφέρει, πέρα από προηγμένες κλινικές υπηρεσίες, μοναδικές υποδομές εκπαίδευσης και εξειδίκευσης καθώς και προσέλκυσης νέας εμπειρίας και τεχνογνωσίας. Με τον τρόπο αυτό, το Ρομποτικό Υβριδικό Χειρουργείο θα έχει πολλαπλά οφέλη για τους ασθενείς, σε μια σειρά Πρωτοκόλλων Κλινικής Φροντίδας, όπως ενδοαγγειακές και ανοιχτές αγγειοχειρουργικές και ογκολογικές επεμβάσεις, αλλά και γενικότερα στο Σύστημα Υγείας και την κοινωνία».

Στιγμιότυπο από την τελετή εγκαινίων του νέου Ρομποτικού Υβριδικού Χειρουργείου του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. Από αριστερά προς τα δεξιά: κα Catherine Estrampes, Προέδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της GE Healthcare Europe, Βασίλης Κικίλιας, Υπουργός Υγείας, κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής & Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.

Ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών δήλωσε: «Το νέο Ρομποτικό Υβριδικό Χειρουργείου είναι μία ακόμη έμπρακτη απόδειξη του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών για την παροχή υπηρεσιών υγείας, υψηλού επιπέδου, με επίκεντρο τον άνθρωπο. Η συγκεκριμένη επένδυση αποτελεί αναπόσπαστη συνέχεια του επενδυτικού πλάνου συνεργασίας με τη GE Healthcare, το οποίο ξεπερνά τα 10 εκ. ευρώ, σε Ελλάδα και Ρουμανία. Μέσα από αυτή τη στρατηγική συνεργασία, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες επενδύσεις σε βιοϊατρικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών παραμένει πιστός στη δέσμευσή του για την ανάσχεση του Brain Drain και τον επαναπατρισμό εξαίρετων Ελλήνων επιστημόνων της διασποράς, στη χώρα μας. Ήδη, περισσότεροι από 40 Έλληνες επιστήμονες του εξωτερικού έχουν επαναπατριστεί, προσφέροντας τη γνώση και την εμπειρία που έχουν αποκτήσει στο εξωτερικό, στην υπηρεσία των ασθενών, στην Ελλάδα».

(1) Υβριδικό Χειρουργείο: Σε υβριδικό χειρουργείο πραγματοποιούνται επεμβάσεις με αναίμακτη προσπέλαση από τα αγγεία του ασθενούς, ενώ παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα να μετατραπεί άμεσα σε ανοικτό χειρουργείο για τις ανάγκες της επέμβασης. Η χρήση ενός τέτοιου υβριδικού εργαστηρίου – χειρουργείου είναι απαραίτητη στη διενέργεια σύμπλοκων καρδιαγγειακών επεμβάσεων όπως η ενδαγγειακή αποκαταστάση αορτικών ανευρυσμάτων και οι διαδερμικές τοποθετήσεις βαλβίδων (τοποθέτηση αορτικής βαλβίδος και επιδιόρθωση της μιτροειδούς βαλβίδος)

(2) «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ»: Σύμφωνα με τη Μυθολογία, ο Προμηθέας χάρισε τη φωτιά στους ανθρώπους και τους έμαθε να τη χειρίζονται, να δημιουργούν εργαλεία, ενώ παράλληλα, τους δίδαξε τις Επιστήμες, προσέφερε την τεχνολογία και την Ιατρική. Για το λόγο αυτό, ο Προμηθέας αποτελεί ένα σύμβολο της θέλησης του ανθρώπου για εξέλιξη και επιστημονική πρόοδο, αξίες που πρεσβεύει το νέο Ρομποτικό Υβριδικό Χειρουργείο του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. Τα μοναδικά στο είδος του χαρακτηριστικά, σε συνδυασμό με την άρτια επιστημονική κατάρτιση των ιατρών, τίθενται στην υπηρεσία των ασθενών, με στόχο την προσφορά υπηρεσιών υγείας, υψηλού επιπέδου.


Πηγή