Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Προσοχή στις απομιμήσεις: 12 σημεία που πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε μάσκα Ν95 | ΥΓΕΙΑ

Η εφημερίδα «New York Times» δημοσιεύει συμβουλές ώστε να χρησιμοποιούμε αυθεντικές μάσκες N95 για τον κορωνοϊό, καθώς έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να πωλούνται απομιμήσεις.

Θα πρέπει να προσέχουμε πρωτίστως τη συσκευασία τους, να είναι σφραγισμένη, ώστε να μην έχει χρησιμοποιηθεί από άλλους. Στη συσκευασία αυτή να αναγράφονται λεπτομέρειες για την εταιρεία κατασκευής, το λογότυπό της, την ιστοσελίδα της αλλά και τον τόπο που έγινε αυτό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις αυθεντικές N95 αναγράφεται πάντα και ημερομηνία λήξης.

Η N95, σύμφωνα με το άρθρο, δεν πιστοποιείται από κάποιον φορέα, όπως τον FDA στις ΗΠΑ, οπότε αν δούμε κάποια τέτοια ένδειξη στη συσκευασία τους, τότε πρέπει να προβληματιστούμε. Επίσης προβληματιζόμαστε αν αναγράφεται, π.χ., η λέξη «αυθεντική», καθώς οι πραγματικά αυθεντικές δεν χρειάζεται να το αναφέρουν.

Προσέχουμε επίσης και ό,τι άλλο κοιτάμε στις συσκευασίες όλων των προϊόντων, για παράδειγμα τυχόν ορθογραφικά λάθη, οπότε, αν τα εντοπίσουμε, εύκολα αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται για απομίμηση και μάλιστα κακή…

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντίστοιχα, και για τις μάσκες ΚΝ95.

Καλό θα ήταν να επισκεφθούμε, τέλος, και την ιστοσελίδα που επικαλείται η εταιρεία, ώστε να συγκρίνουμε με το προϊόν που έχουμε στα χέρια μας, αλλά και να ελέγξουμε τυχόν κωδικούς πιστοποιήσεων.


Πηγή