Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Προστασία του ήπατος με συλιμαρίνη από το γαϊδουράγκαθο

Προστασία του ήπατος με συλιμαρίνη από το γαϊδουράγκαθο

Το Γαϊδουράγκαθο χρησιμοποιείται σαν προστατευτικό φυτικό βοήθημα για το ήπαρ, εδώ και εκατονταετίες. Παραδοσιακά, έχει χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στην αποτοξίνωση του ήπατος, της χοληδόχου κύστης και των νεφρών, επιτρέποντας αυτά τα όργανα να λειτουργούν σε μέγιστη αποδοτικότητα. Εκτός από τη χρησιμότητά του για τη διατήρηση ενός υγιούς ήπατος, το γαϊδουράγκαθο βοηθά επίσης στην ανακούφιση από  πεπτικές διαταραχές.

Η συλιμαρίνη αποτοξινώνει και αναγεννά το ήπαρ

Το ήπαρ είναι το μεγαλύτερο όργανο στο σώμα και έχει πάνω από 500 γνωστές λειτουργίες συμπεριλαμβανομένων το φιλτράρισμα όλων των χημικών και των αποβλήτων από το αίμα. Το συκώτι μπορεί να υποστεί συμφόρηση για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένων των διαταραχών του ήπατος, την αντίδραση σε φάρμακα, την κακή διατροφή, την υπερκατανάλωση τροφής και αλκοόλ. Η συλιμαρίνη, το ενεργό συστατικό που βρίσκεται στο γαϊδουράγκαθο, είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες που μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στα κύτταρα, τους ιστούς και τα όργανα. Σύμφωνα με πολλές κλινικές μελέτες, η συλιμαρίνη βοηθά στην αναγέννηση των κατεστραμμένων ηπατικών κυττάρων και μεγάλων τμημάτων ιστών, ενεργοποιώντας την πρωτεϊνική σύνθεση στα ηπατικά κύτταρα με την αύξηση της δραστηριότητας του γενετικού υλικού (DNA-RNA). Παράλληλα προστατεύει τα ηπατικά κύτταρα, εμποδίζοντας τις τοξίνες να εισχωρήσουν σ’ αυτά και εξουδετερώνοντας τις τοξίνες που έχουν ήδη εισχωρήσει.

Το Μilk Thistle Plus της Flora 

Το Μilk Thistle Plus της Flora είναι ένα τιτλοδοτημένο βοτανικό εκχύλισμα από σπόρους γαϊδουράγκαθου με μεγάλη περιεκτικότητα της δραστικής ουσίας συλιμαρίνης και αναλογία σε φλαβονολίνια, ισοδύναμη με αυτές των κλινικών δοκιμών, εμπλουτισμένο με εκχυλίσματα ρίζας πικραλίδας και φύλλων αγκινάρας.

Η Πικραλίδα είναι θεραπευτική για γαστρεντερικά προβλήματα, χολοδιεγερτική, διεγείρει το ανοσοποιητικό, αυξάνει την απορρόφηση των μετάλλων και βοηθά στη διατήρηση σταθερών επιπέδων του σακχάρου στον οργανισμό.

Η Αγκινάρα αυξάνει την παραγωγή της χολής και τη χολική διαλυτότητα και καθαρίζει το ήπαρ από συσσωρεμένο λίπος. Επιπλέον η αγκινάρα έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Αυτά τα ενεργά συστατικά συνεργάζονται για να:

  • προστατέψουν την ηπατική υγεία από τη δράση χημικών, βαρέων μετάλλων, φαρμάκων και δηλητηρίων
  • συμβάλλουν στη μερική αντιστροφή των βλαβών που προκαλούνται από κατάχρηση αλκοόλ
  • βοηθήσουν το ήπαρ σε περιπτώσεις χρόνιας καταπόνησης
  • υποστηρίξουν την αναπαραγωγή νέων, υγιών ηπατικών κυττάρων
  • μεταβάλλουν ευνοϊκά τα επίπεδα των ηπατικών ένζυμων (τρανσαμινάσες) σε ασθενείς με κίρρωση, ιογενή ηπατίτιδα και λιπώδη διήθηση
  • συντελέσουν στη διατήρηση χαμηλών επιπέδων λιπιδίων
  • βοηθήσουν την έκκριση χολής και να μειώσουν τα συμπτώματα δυσπεψίας και δυσκοιλιότητας
  • ανακουφίσουν από πονοκεφάλους που συνδέονται με τη συμφόρηση των οργάνων αποτοξίνωσης.

Συλιμαρίνη και δυσπεψία

Η χολή διαδραματίζει καίριο ρόλο στην πέψη και το Μilk Thistle Plus είναι χρήσιμο για την τόνωση της παραγωγής χολής στο ήπαρ. Η χολή είναι αποθηκευμένη στη χοληδόχο κύστη μέχρι να τη χρειαστεί ο οργανισμός για να αφομοιώσει έλαια και λίπη. Τα μόρια λίπους από τις τροφές εισέρχονται στο δωδεκαδάκτυλο σε μορφή στερεοποιημένων  σταγόνων, οι οποίες δεν μπορούν να διασπαστούν από τα παγκρεατικά ένζυμα (λιπάση). Τα χολικά οξέα περιβάλλουν τα μεμονωμένα μόρια λίπους, διασπώντας τα σε εύπεπτα σωματίδια. Αυτή η σημαντική διαδικασία είναι γνωστή ως “γαλακτωματοποίηση.” Η συλιμαρίνη του γαϊδουράγκαθου βοηθά να γίνεται αυτή η διαδικασία πιο αποτελεσματικά, περιορίζοντας έτσι τα δυσάρεστα συμπτώματα της δυσπεψίας.

Προϊόν ΕΟΦ. Παρασκευάζεται στον Καναδά από την Flora MD  για τη MedMelon, medmelon.gr


Πηγή