Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Πώς η διάθεση του μωρού επηρεάζει την ικανότητα εκμάθησης & απομνημόνευσης;

Η διάθεση του μωρού όταν μαθαίνει νέες πληροφορίες παίζει βασικό ρόλο στην ικανότητά του να τις ανακαλεί, σύμφωνα με έρευνα.

Η διάθεση των βρεφών είναι απρόβλεπτη. Τη μία στιγμή μπορεί να παίζουν χαρούμενα και την άλλη να κλαίνε δίχως σταματημό.

“Παραδόξως μέχρι σήμερα δεν ήταν ακόμη γνωστό εάν αυτές οι αλλαγές στη διάθεση του μωρού επηρεάζουν τη μνήμη τους” αναφέρει η καθηγήτρια Sabine Seehagen, επικεφαλής  έρευνας που πραγματοποιήθηκε από αναπτυξιακούς ψυχολόγους στο Ruhr Universitat Bochum (RUB).

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Child Development τον περασμένο Αυγουστο, το εάν τα μωρά θυμούνται τι έχουν μάθει εξαρτάται από τη διάθεση τους.

Αυτό που έχουν μάθει όταν βρίσκονται σε κατάσταση ηρεμίας, δεν μπορούν να το θυμηθούν όταν κλαίνε ή είναι στρεσαρισμένα και το αντίστροφο.

Αντίστοιχες μελέτες που έχουν γίνει σε ενήλικες δείχνουν ότι η διάθεση επηρεάζει τη σκέψη. Θυμόμαστε εμπειρίες που είχαμε όταν βρισκόμαστε σε μία κατάσταση, ιδιαίτερα όταν βιώνουμε την ίδια κατάσταση ξανά.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr


Πηγή