Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Σήμα κινδύνου για τα κλειστά κρεβάτια στις ΜΕΘ

Nα ανοίξουν άμεσα τα κλειστά κρεβάτια των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας, μία ημέρα μετά τις εκκλήσεις για την τοποθέτηση ειδικευομένων γιατρών στις ΜΕΘ, από την Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας.

Ο ΙΣΑ, σε ανακοίνωση του, κάνει λόγο για εγκληματική ολιγωρία της πολιτείας να στελεχώσει τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, όπως «διαχρονικά έχει καταγγείλει ο ίδιος», και επισημαίνει πως έχει ήδη καταθέσει αναφορά προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για τη «τραγική» καθυστέρηση στη στελέχωση των ΜΕΘ, η οποία, όπως υποστηρίζει, «έχει αποτέλεσμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές».

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, εκτιμά πως «το πρόβλημα πρόκειται να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, το επόμενο χρονικό διάστημα κατά το οποίο αναμένεται περαιτέρω έξαρση του ιού της γρίπης ,σε συνδυασμό με την επιδημία της ιλαράς που έχει ήδη αυξήσει σημαντικά τις ανάγκες για κρεβάτια ΜΕΘ».

Το υπουργείο Υγείας δεν μερίμνησε για τη στελέχωση των ΜΕΘ παρά το γεγονός ότι οι ενδείξεις από την πορεία του ιού της γρίπης στις άλλες χώρες είναι ανησυχητικές καθώς τα ποσοστά νοσηρότητας και θνητότητας είναι ιδιαίτερα αυξημένα, υποστηρίζει ο ΙΣΑ, ενώ ο πρόεδρος του Γ. Πατούλης, επισημαίνει:

«Δυστυχώς για άλλη μια φορά φέτος ,η αναμενόμενη επιδημία της γρίπης βρίσκει ανέτοιμο το υγειονομικό σύστημα της χώρα μας. Η ανεπαρκέστατη διαχείριση της επιδημίας είχε αποτέλεσμα, η Ελλάδα να κατέχει τα τελευταία χρόνια θλιβερό ρεκόρ στον αριθμό των θανάτων από τη νόσο. Ζητούμε να στελεχωθούν άμεσα οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και να ανοίξουν τα κλειστά κρεβάτια μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα για να μη κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές».

localStorage.clear();


Πηγή