Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Στρατηγικός στόχος της Βρετανίας η υγιής γήρανση και η επιμήκυνση της ζωής

Μία νέα στρατηγική ανακοίνωσε η Βρετανία η οποία στοχεύει στην υγιή γήρανση με απώτερο στόχο ένας στους δέκα πολίτες που γεννιούνται σήμερα να ζουν περισσότερο από εκατό χρόνια. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός ταμείου χρηματοδότησης, αξίας 416 εκατομμυρίων δολαρίων, για την ανάπτυξη καινοτομιών και νέων τεχνολογιών του αύριο, με στόχο την υγιή γήρανση και την επιμήκυνση της ζωής. Το ταμείο θα στηρίζει καλύτερες διαγνώσεις για τους Βρετανούς ασθενείς με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και της νέας τεχνολογίας, μέσω ενός νέου περιφερειακού δικτύου.

Αναμένεται να προσληφθούν περίπου 500.000 εθελοντές ώστε το γονιδίωμά τους να μπορεί να αναλυθεί για να παράσχει δεδομένα, τα οποία θα βοηθήσουν τους Βρετανούς ειδικούς να ηγηθούν στον τομέα της ανάπτυξης εργαλείων για την έγκαιρη διάγνωση και τις νέες πρωτοποριακές θεραπείες. Θα διατεθεί επίσης ένα επιπλέον ποσό ύψους 55,5 εκατ. δολαρίων για τη δημιουργία ενός νέου κέντρου στο βρετανικό Ερευνητικό Κέντρο για την Άνοια στο University College του Λονδίνου, και νέα χρηματοδότηση για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών ώστε να μπορούν οι άνθρωποι να ζουν περισσότερο διάστημα στο σπίτι τους, αντιμετωπίζοντας τη μοναξιά, και αυξάνοντας την ανεξαρτησία τους.

Αξιωματούχοι στη Γηραιά Αλβιώνα υποστηρίζουν ότι πάνω από 10 εκατ. άνθρωποι στη χώρα ενδέχεται να φθάσουν τα εκατό χρόνια, σε σύγκριση με 15.000 σήμερα. Εκτιμούν εξάλλου ότι η γήρανση των πληθυσμών είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο που δημιουργεί νέες απαιτήσεις για τεχνολογίες, προϊόντα και υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων νέων τεχνολογιών περίθαλψης, διαφορετικών μοντέλων στέγασης και καινοτόμων προϊόντων αποταμίευσης για συνταξιοδότηση.

localStorage.clear();


Πηγή