Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Σχολεία: Νέα έρευνα δείχνει ότι η μάσκα μειώνει έως και κατά 72% τη μετάδοση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Τη σημασία χρήσης μάσκας σε «κλειστά» περιβάλλοντα, όπως τα σχολεία, έρχεται να αναδείξει μια νέα έρευνα.

Πρόκειται για μελέτη που διεξήχθη σε πάνω 1,1 εκ. μαθητές και 157.000 μέλη εκπαιδευτικού προσωπικού σε 9 πολιτείες των ΗΠΑ, υπό την αιγίδα του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (ΝΙΗ).

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα, στα σχολεία που ήταν υποχρεωτική η χρήση μάσκας, κατά την έξαρση της Δέλτα -μιας μετάλλαξης λιγότερο μεταδοτικής από την Όμικρον, καταγράφηκαν μειωμένα κατά 72% κρούσματα κορωνοϊού. Στη μελέτη ελήφθησαν υπόψιν στοιχεία από 1,1 εκατ. μαθητές και 157.000 εκπαιδευτικούς. «Η μάσκα αποτελεί ένα κρίσιμο αποτρεπτικό μέτρο σε περιόδους υψηλής μετάδοσης στην κοινότητα, ακόμα και με πιο μεταδοτικές μεταλλάξεις όπως η Όμικρον» τονίζουν στην αναφορά τους. Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι στα σχολεία όπου δεν ήταν υποχρεωτική η χρήση μάσκας καταγράφηκαν πάνω από τριπλάσια κρούσματα (επί 3,6 φορές).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι στα σχολεία της Ελλάδας η χρήση της μάσκας κατέστη -και παραμένει-υποχρεωτική νωρίτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Έρευνες, όπως αυτή του NIH, δικαιώνουν την απόφαση του υπ. Παιδείας και της κυβέρνησης.

Δείτε την έρευνα (στα αγγλικά) για την αποτελεσματικότητα της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα σχολεία:


Πηγή