Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Τακτικός διαλογισμός: Μαζί με την κλασική ιατρική βοηθά στην αντιμετώπιση σοβαρών διαταραχών

Ο Τακτικός διαλογισμός, σε συνδυασμό με την κλασική ιατρική, μπορεί να βοηθήσει συμπληρωματικά σε διαταραχές όπως αλλεργίες, άσθμα, αγχώδης διαταραχή, αϋπνία, παχυσαρκία, κατάθλιψη, χρόνια κόπωση, πόνοι, υπέρταση και καρδιακές παθήσεις. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει σθεναρά άρθρο της Μayo Clinic.

Με τον τακτικό διαλογισμό παρατηρούμε πόσο εύκολα το μυαλό και το σώμα μας βρίσκονται σε αρμονία και ηρεμούν. Έτσι, νοιώθουμε πιο δραστήριοι, δημιουργικοί αλλά παράλληλα πιο ήρεμοι και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα.

Μία απλή άσκηση χαλάρωσης, που μπορείτε να κάνετε καθημερινά, είναι η ακόλουθη:

Καθίστε ή ξαπλώστε αναπαυτικά σε ένα ήσυχο μέρος και κλείστε τα μάτια σας. Πάρτε μερικές ήρεμες αναπνοές και επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας. Σε κάθε εισπνοή πείτε νοητικά «εισπνέω» και σε κάθε εκπνοή πείτε «εκπνέω». Κάντε το για 5 λεπτά και μετά ανοίξτε αργά-αργά τα μάτια σας, πιείτε οπωσδήποτε ένα ποτήρι νερό ή χυμό και δείτε πώς νιώθετε.

Ο διαλογισμός και η ηρεμία, αποτελούν έναν τρόπο ολιστικής ευζωίας, ο οποίος μπορεί να μας δυναμώσει αλλά και να μας τονώσει με ηρεμία και αυτοπεποίθηση.

Άλλες πρακτικές που συμβάλλουν στην Ολιστική Ευζωία και προσφέρουν μια βαθιά χαλάρωση, ηρεμία και αναζωογόνηση είναι το ηχο-μασάζ,ο διαλογισμός, το Tai Tchi, η Yoga, η προσευχή κ.λπ.

Διαβάστε ακόμη:

Ο διαλογισμός και η ψυχοθεραπεία «φάρμακο» για τους χρόνιους πόνους της μέσης

 


Πηγή