Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Το λάθος του γιατρού σε επέμβαση για την παχυσαρκία άφησε μια γυναίκα ανορεξική

Το λάθος του γιατρού σε επέμβαση για την παχυσαρκία άφησε μια γυναίκα ανορεξική

Μια γυναίκα από το Τέξας των ΗΠΑ πέρασε δυστυχώς από την παχυσαρκία στην ανορεξία.

Οι περιπέτειες με το βάρος ξεκίνησαν για τη Rachel Layou το 2011, όταν η 43χρονη σήμερα γυναίκα γέννησε το τέταρτο παιδί της και ανέπτυξε διαβήτη «που ξέφυγε από κάθε έλεγχο».

«Τα φάρμακα δεν μπορούσαν να τον ελέγξουν και πήρα μια τεράστια ποσότητα βάρους», δήλωσε η νοσοκόμα στο Caters News.

«Ήμουν λυπημένη με τον τρόπο που έδειχνα», λέει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως ό,τι κι αν έκανε, το βάρος της αυξανόταν. Κι έτσι έφτασε να ζυγίζει 150 κιλά.

Τότε, το 2015, ο γιατρός της τη συμβούλευσε να υποβληθεί σε λαπαροσκοπική κάθετη γαστρεκτομή, το λεγόμενο και «γαστρικό μανίκι». Μερικές μέρες μετά την επέμβαση επέστρεψε ωστόσο στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό και αφόρητους πόνους στην κοιλιά.

Ο χειρουργός έκανε από λάθος το στομάχι της πολύ μικρό. «Όταν έβγαλαν το στομάχι έξω, δεν μπορούσαν να το ξαναβάλουν», λέει εκείνη, «πέρασα 2 μήνες σχεδόν στο νοσοκομείο και δεν μπορούσαν να το διορθώσουν».

Η λαπαροσκοπική κάθετη γαστρεκτομή κατέχει πρωταρχική θέση στην γκάμα των επεμβάσεων βαριατρικής χειρουργικής, δραστικών επεμβάσεων στο πεπτικό σύστημα δηλαδή για να χάνει βάρος ο ασθενής, είτε σφραγίζοντας τμήμα του στομάχου είτε μειώνοντας την ικανότητα του οργανισμού να απορροφά θρεπτικά συστατικά.

Σύμφωνα με τη «Wall Street Journal», κάπου 250.000 επεμβάσεις μεταβολικής χειρουργικής έγιναν το 2018 και η πλειονότητά τους ήταν «γαστρικό μανίκι».

Η Layou έμεινε με ένα τόσο μικρό στομάχι που δεν μπορούσε να καταπιεί τίποτα. Ούτε νερό ούτε το σάλιο της, όπως λέει χαρακτηριστικά.

Υπέφερε τα πάνδεινα για τα επόμενα 3 χρόνια, βιώνοντας «κάθε πιθανή επιπλοκή που μπορείτε να φανταστείτε».

Στο τέλος «είχα τρομακτική απώλεια βάρους, με την οποία ήμουν χαρούμενη αρχικά, αλλά κατέληξα να ζυγίζω 38 κιλά. Ήθελα υγιές βάρος, ώστε να μπορώ να περνάω χρόνο με τα παιδιά μου».

Η γυναίκα έχασε τα μαλλιά της, είδε τα δόντια της να καταστρέφονται, ακόμα και την όραση έχασε από το αριστερό της μάτι. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη δουλειά της και κατέληξε για καιρό σε κέντρο αποκατάστασης.

«Το σώμα μου έκλεινε επειδή ήμουν ανορεξική»…




Πηγή