Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Το τεστ της ευτυχίας

Οι πέντε «χρυσές» ερωτήσεις που αποκαλύπτουν αν η ζωή σου είναι πλήρης.

Ξεκινάς και τελειώνεις τη μέρα σου με χαμόγελο ή αναρωτιέσαι συνεχώς αν υπάρχει κάτι καλύτερο εκεί έξω για σένα;

Σύμφωνα με τη lifestyle expert Sarah Jones, καθένας από εμάς πρέπει να κάνει στον εαυτό του πέντε «χρυσές», όπως τις χαρακτηρίζει, ερωτήσεις για να διαπιστώσει αν έχει συμπληρώσει το παζλ της ζωής του.

1. Ποιο είναι το πάθος σου;

Για να μάθεις ποιος πραγματικά είσαι, πρέπει να ανακαλύψεις το πάθος σου και τον σκοπό σου στη ζωή. Μετά, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις το πάθος σου και τον σκοπό σου για να προσφέρεις και να δημιουργήσεις κάτι όμορφο.

2. Τι σημαίνει για σένα ευτυχία;

Η ευτυχία σου είναι ζωτικής σημασίας, καθώς καθοδηγεί τους στόχους σου και σε βοηθά να ικανοποιήσεις τις φιλοδοξίες σου. Όταν είσαι ευτυχισμένος, μπορείς να αλλάξεις προς το καλύτερο τις ζωές των ανθρώπων που σε περιβάλλουν. Αν μπορούσαμε να δώσουμε έναν ορισμό στην ευτυχία, μάλλον θα λέγαμε ότι είναι αυτό που νιώθεις όταν συνειδητοποιείς ότι όλα στη ζωή σου είναι ακριβώς όπως θα έπρεπε να είναι.

3. Ξέρεις πώς είναι να ξυπνάς με χαμόγελο;

Κάθε σκέψη δίνει τροφή σε ένα συναίσθημα και όταν η σκέψη είναι θετικά φορτισμένη τότε και το συναίσθημα είναι θετικό. Στην πράξη είναι πολύ απλό: Σκέψου κάτι ή κάποιον που αγαπάς και αμέσως θα νιώσεις μέσα σου ένα σκίρτημα χαράς. Επίσης, μην ξεχνάς ότι το χαμόγελο είναι μεταδοτικό, γι’ αυτό λοιπόν δώσε για να πάρεις.

4. Βλέπεις το ποτήρι μισοάδειο ή μισογεμάτο;

Νιώθεις ευτυχισμένος ή πιστεύεις ότι έχεις πολύ δρόμο ακόμα για να κατακτήσεις αυτό που εσύ θεωρείς ευτυχία; Η αποδοχή και η ευγνωμοσύνη για όσα έχουμε, ασχέτως των αντικειμενικών δυσκολιών που μπορεί να αντιμετωπίζουμε, είναι μια στάση ζωής που μας βοηθά να προχωρήσουμε και να προσπαθούμε κάθε μέρα για το καλύτερο. Έχει αποδειχτεί επιστημονικά, άλλωστε, ότι οι αισιόδοξοι άνθρωποι αρρωσταίνουν πιο σπάνια.

bigstock Half empty or half full glass 120440099

5. Πότε ήταν η τελευταία φορά που έκλαψες;

Μπορεί να τα ταυτίζουμε στο μυαλό μας κυρίως με δυσάρεστα γεγονότα, όμως τα δάκρυα είναι ένας υγιής μηχανισμός κάθαρσης. Αφήνοντάς τα να κυλήσουν ελεύθερα, παίρνουν μαζί τους σκέψεις που μας ταλαιπωρούν και συναισθήματα που μας βαραίνουν. Επίσης, είναι ένας πολύ απλός τρόπος να εκφράσουμε όσα δεν μπορούμε να περιγράψουμε με λέξεις.

Σύμφωνα με την Jones, η ζωή σου είναι πλήρης αν είσαι σε θέση να δώσεις απάντηση και στις πέντε ερωτήσεις.

Δες κι αυτό:

Τεστ: Η μία ερώτηση που προβλέπει την ευτυχία!

Πού βρίσκεται η ευτυχία; Αυτά είναι τα τρία μυστικά της σύμφωνα με το Χάρβαρντ


Πηγή