Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Υγεία πεπτικού: Σημάδια ότι το έντερό σας δεν λειτουργεί σωστά

Η σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος βοηθά στον έλεγχο και την απώλεια βάρους, στη διατήρηση της υγείας του δέρματος και στον έλεγχο της διάθεσης.

Σύμφωνα με την Αυστραλή διατροφολόγο Anna Paredes, η δυσκοιλιότητα και το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου είναι δύο σημάδια ότι το έντερό σας δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε.

Η δυσκοιλιότητα συχνά οδηγεί σε φούσκωμα, σημάδι ότι στο έντερο υπάρχουν παγιδευμένα αέρια. Οι ερυγές (ρεψίματα) μετά το φαγητό μπορεί επίσης να αποτελούν ένδειξη κακής υγείας του εντέρου και συνδέονται με δυσανεξία στους σύνθετους υδατάνθρακες.

Η Αυστραλή διατροφολόγος προτείνει πριν την κατανάλωση πρωτεΐνης, να τρώτε τροφές που βοηθούν την πέψη, όπως πικρά χόρτα.

«Για να αποφύγετε και να μειώσετε τις δυσάρεστες συνέπειες της μη διάσπασης των τροφών στο έντερο, είναι σημαντικό να προσθέσετε κάποιες τροφές στην καθημερινότητά σας που θα βοηθήσουν αυτή τη διαδικασία» σημειώνει.

Αν διαπιστώσετε ότι η αναπνοή σας είναι δυσάρεστη ακόμη και μετά το βούρτσισμα των δοντιών ή παρατηρείτε λευκό επίχρισμα στην επιφάνεια της γλώσσας, αυτό μπορεί να αποτελεί ένδειξη κακής λειτουργίας του εντέρου.

Η ξηροδερμία, οι κηλίδες και η ακμή, είναι επίσης σημάδια ότι το έντερό σας έχει τοξικές ουσίες ή ότι μπορεί να αντιμετωπίζετε πρόβλημα με το ανοσοποιητικό σας.

Το ανοσοποιητικό σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με το έντερό σας και αυτός είναι ένας ακόμη σοβαρός λόγος να φροντίζετε για την υγεία του.

Η Anna Paredes προτείνει την κατανάλωση τουλάχιστον 3 λίτρων νερού κάθε μέρα για να κρατάτε ενυδατωμένο τον οργανισμό, αλλά και την επιδερμίδα σας.

water

Πολλοί άνθρωποι αντιλαμβάνονται πρόβλημα στη λειτουργία του εντέρου, επειδή δεν μπορούν να χάσουν βάρος ή έχουν συμπτώματα κατάθλιψης όπως η έλλειψη ενέργειας.

Όταν όμως το έντερο καθαρίσει και αποικηθεί από καλά βακτήρια, είναι απίστευτη η διαφορά που διαπιστώνει κάποιος στην ευεξία και την ενέργεια.

Ελέγχετε τι τρώτε και βάλτε την άσκηση στην καθημερινότητά σας. Έτσι, το έντερό σας θα λειτουργεί σωστά, θα χάσετε βάρος και θα δείτε διαφορά στη διάθεσή σας.

«Προσθέστε φυσικά προβιοτικά στη διατροφή σας, όπως κεφίρ, 20 λεπτά πριν από το πρωινό σας γεύμα» προτείνει η Paredes.

Τέλος, όταν το λεμφικό σύστημα δεν λειτουργεί σωστά, το σώμα δεν μπορεί να αποβάλλει τις τοξίνες, να καταπολεμήσει ιούς, μύκητες και βακτηριακές ασθένειες ή να ρυθμίσει την ποσότητα υγρών στους ιστούς. Το λεμφικό σύστημα «φράσσεται» λόγω της παρουσίας τοξινών και παρασίτων σε αυτό. Αποφεύγετε την κατάχρηση καθαρτικών που προκαλούν αποβολή μεγάλων ποσοτήτων υγρών από τον οργανισμό και συζητήστε με τον γιατρό σας το ενδεχόμενο υδροθεραπείας του παχέος εντέρου. Πρόκειται για μια μέθοδο εσωτερικού καθαρισμού από τοξικές ουσίες, αέρια, συσσωρευμένα κόπρανα, βλεννώδεις πλάκες και μύκητες που αποδυναμώνουν το σώμα και επηρεάζουν τη λειτουργία του οργανισμού. Ο καθαρισμός γίνεται με νερό φιλτραρισμένο, αποστειρωμένο με υπεριώδεις ακτίνες και το οποίο έχει θερμανθεί στη θερμοκρασία του σώματος. Είναι μια ανώδυνη διαδικασία που φέρνει αίσθημα βαθειάς χαλάρωσης και ανακούφισης (κατά τη ώρα της συνεδρίας συνοδεύεται από μασάζ παχέος εντέρου).

Με πληροφορίες από MailOnline

Διαβάστε επίσης:

Φούσκωμα στο στομάχι: 5 τρόποι για να το προλάβετε

Πεπτικό: 6 τρόποι για να αποφύγετε τη δυσκοιλιότητα

 


Πηγή