Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024
Ψυχολόγοι εξηγούν γιατί οι ψυχοπαθείς είναι τόσο… ακαταμάχητοι στο άλλο φύλο

Ψυχολόγοι εξηγούν γιατί οι ψυχοπαθείς είναι τόσο… ακαταμάχητοι στο άλλο φύλο

Μια νέα μελέτη που έγινε από δύο καναδικά πανεπιστήμια κατέληξε πως οι νεαρές γυναίκες έλκονται περισσότερο από τους άντρες που έχουν στην προσωπικότητά τους ισχυρούς δείκτες ψυχοπάθειας.

Και έλκονται παρά το γεγονός ότι αυτός ο τύπος του άντρα δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για σχέσεις και δεσμούς!

Όπως μας λένε οι ψυχολόγοι στη μελέτη του δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Evolutionary Psychological Science», στο πείραμά τους επιστράτευσαν 46 άντρες, ηλικίας 17-25 ετών, και ανέλυσαν διεξοδικά την προσωπικότητά τους σε όρους κοινωνικής νοημοσύνης, σεξουαλικής συμπεριφοράς και δεικτών ψυχοπαθολογίας.

Κατόπιν έδειξαν βιντεάκια τους σε 108 νεαρές φοιτήτριες και τους ζήτησαν να αξιολογήσουν τους άντρες σε όρους ελκυστικότητας. Και βρήκαν πως όσοι είχαν υψηλότερους δείκτες ψυχοπαθολογίας κρίθηκαν πιο όμορφοι και ποθητοί.

Εντυπωσιασμένοι από τα αποτελέσματα, μιας και τέτοιες προσωπικότητες δεν μοιράζονται ακριβώς και τόσα θετικά χαρακτηριστικά, οι ερευνητές υποστηρίζουν πως αυτοί οι άνθρωποι διαθέτουν κι άλλες ποιότητες που ίσως τους κάνουν πιο ποθητούς, παρά την πρόδηλη αντικοινωνική τους στάση.

«Μπορεί να οφείλεται στην εξτρά αυτοπεποίθησή τους ή τη χαλαρότητα των κοινωνικών τους επαφών, ξέροντας ακριβώς τι πρέπει να πουν για να αποσπάσουν την προσοχή των γυναικών», λέει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της μελέτης Kristopher J. Brazil.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή