Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
Μέσα στο μυαλό των παντρεμένων αντρών

5 πράγματα που ενοχλούν τους άντρες αλλά δεν το λένε!

Δεν είναι πάντα εύκολο για έναν άντρα να μιλήσει για τα μικρά ή μεγάλα πράγματα που τον ενοχλούν στο γάμο του, αλλά δεν παύουν να υπάρχουν στο μυαλό του και να  εύχεται να τα γνωρίζατε.

«Θέλω περισσότερο χρόνο μαζί σου»

Εάν ο ένας από τους δύο είναι περισσότερο απασχολημένος μήπως θα έπρεπε να το δουλέψει προκειμένου να επιτευχθεί η σωστή ισορροπία; Όπως δηλώνει και ο νεόνυμφος Chad L. «Θα ήθελα να περνάμε λιγότερο χρόνο σε ακριβά δείπνα με φίλους, και περισσότερο χρόνο για εμάς τους δύο.» Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι επικοινωνείτε αρκετά με τον σύντροφό σας. Άλλωστε ακόμα κι αν έχετε πολύ καιρό να βγείτε έξω σίγουρα αυτό που επιθυμείτε και οι δύο μετά από μια κουραστική ημέρα στη δουλεία και μια πολύωρη επιστροφή εξαιτίας του μποτιλιαρίσματος, είναι ένα δείπνο για δύο στο σπίτι!

«Όσον αφορά τη διακόσμηση του σπιτιού, οι αποφάσεις είναι όλες δικές σου»

Δεν είναι ότι δεν τον ενδιαφέρει αν το χρώμα που θα έχει το μαξιλαράκι στον καναπέ θα είναι κόκκινο, αλλά ας είμαστε ρεαλιστές και παραδεχτούμε ότι και κίτρινο να είναι πάλι θα του αρέσει. «Εγώ γιατί δηλαδή δεν ζάλισα τη γυναίκα μου με το σωλήνα στο καζανάκι όταν έκανε διαρροή;» αναρωτιέται ο Rob M., ο οποίος είναι παντρεμένος εδώ και έξι χρόνια. Και να θυμάστε ότι αν δεν σας αποκαλύπτει ποιο χρώμα μαξιλαριού προτιμάει δεν είναι επειδή αδιαφορεί, απλά το θέμα δεν αποτελεί προτεραιότητα για εκείνον.

«Θέλω κι άλλο παιδί»

«Η γυναίκα μου νομίζει ότι δύο παιδιά είναι αρκετά, αλλά εγώ προέρχομαι από μια μεγάλη και πολύ δεμένη οικογένεια και θα ήθελα τα παιδιά μου να έχουν περισσότερα αδέλφια », λέει ο Jeff S., ο οποίος έχει παντρευτεί εδώ και οκτώ χρόνια. Οι διαφορετικές απόψεις σχετικά με το μέγεθος μιας οικογένεια μπορεί να δημιουργήσει ένα τεράστιο ρήγμα σε μια σχέση, ιδίως αν δεν υπάρχει κανένας τρόπος να συμβιβαστεί ο ένας από τους δύο. Αν όμως ο ένας από τους δύο άλλαξε γνώμη επειδή ίσως η πρώτη εγκυμοσύνη ήταν πολύ δύσκολη μήπως ένα ραντεβού με τον ειδικό θα σας βοηθήσει να βρείτε μια λύση;

«Θα προτιμούσα να μην έπαιρνε τόσο προσωπικά τα σχόλιά μου για την εμφάνισή της»

Υπάρχουν άντρες που μπορεί να μην παρατηρήσουν το νέο σας κούρεμα ή μαγιό, υπάρχουν βέβαια κι εκείνοι που το κάνουν. Ωστόσο υπάρχει μια διαφορά μεταξύ της «κριτικής» και της «επίθεσης». Αν για παράδειγμα ο σύζυγος σας, σας κάνει κριτική για τα μαλλιά σας επειδή τα προτιμάει ξανθά κι εσείς γίνατε μελαχρινή, όπως και να το κάνουμε είναι μια προσωπική προτίμηση. Ο τρόπος που λέμε κάτι είναι βέβαια αυτό που κάνει τη διαφορά. Όταν λοιπόν η κριτική γίνεται κομψά μπορείτε να έχετε μια ειλικρινή συζήτηση μαζί του για το πώς σας κάνει να αισθάνεστε.

«Εύχομαι να σταματήσει να προσπαθεί να με αλλάξει»

Όταν παντρευόμαστε, έχουμε συχνά μέσα μας την ελπίδα ότι με τον καιρό κάποιες από τις συνήθειες του συντρόφου μας που μας ενοχλούν θα αλλάξουν. «Η γυναίκα μου προσπαθώντας να ελέγξει οτιδήποτε κάνω με κάνει να γίνομαι ακόμα περισσότερο μυστικοπαθής», λέει ο John H., ο οποίος παντρεύτηκε πριν από τρία χρόνια. «Συχνά η κατάσταση βγαίνει εκτός ελέγχου» συμπληρώνει ο ίδιος. Αν είστε σε θέση να γνωρίζετε τι είναι αυτό ακριβώς που σας ενοχλεί, αντιμετωπίστε το πρόβλημα από τη ρίζα του και συζητήστε με τον σύντροφό σας.

 

 

Πηγή: baby.gr