Δευτέρα , 24 Φεβρουάριος 2020
Ακατάλληλες οι φυτικές στερόλες για παιδιά και έγκυες

Ακατάλληλες οι φυτικές στερόλες για παιδιά και έγκυες

Οι διατροφικές τους ανάγκες καλύπτονται καλύτερα με μια απλή φυτική soft μαργαρίνη

Οι φυτικές στερόλες θεωρούνται ασφαλή συστατικά για τη μείωση της χοληστερόλης. Τα προϊόντα που είναι εμπλουτισμένα με φυτικές στερόλες σχεδιάστηκαν για άτομα που επιθυμούν ή που πρέπει να μειώσουν τη χοληστερόλη τους.

Τα τρόφιμα αυτά δεν απευθύνονται σε παιδιά και σε έγκυες ή θηλάζουσες γυναίκες, γιατί αυτές οι ομάδες έχουν εξειδικευμένες διατροφικές ανάγκες και φυσιολογικά η μείωση της χοληστερόλης δεν αποτελεί, συνήθως, προτεραιότητα γι’ αυτές.

Οι διατροφικές ανάγκες αυτών των ομάδων καλύπτονται καλύτερα χρησιμοποιώντας μια απλή φυτική soft μαργαρίνη, όπως το Βιτάμ ή το Flora Soft και υιοθετώντας ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο, όπως θα το καθορίσει ο διαιτολόγος τους, με βάση τις προσωπικές τους διαθρεπτικές ανάγκες.

Να σημειωθεί ότι σε παιδιά άνω των 2 ετών με οικογενή υπερχοληστερολαιμία ή παιδιά κάτω των 10 ετών (στα οποία δεν επιτρέπεται η φαρμακευτική αγωγή) με υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, οι οδηγίες της Αμερικανικής Παιδιατρικής Ακαδημίας συστήνουν τη χρήση φυτικών στερολών όταν δεν επιτυγχάνεται επιθυμητή μείωση της χοληστερόλης μόνο με αλλαγές στη διατροφή.

Πηγή: blog.cookoo.gr