Τρίτη , 25 Ιούνιος 2024
Ανοιξιάτικες αλλεργίες: Αντιμετωπίστε τις φυσικά

Ανοιξιάτικες αλλεργίες: Αντιμετωπίστε τις φυσικά

Αν ανήκετε σε αυτούς που ταλαιπωρούνται από τις αλλεργίες της άνοιξης, θωρακίστε τον οργανισμό σας και αντιμετωπίστε τα συμπτώματα με εναλλακτικές μεθόδους.

Αιθέρια έλαια
Τα αιθέρια έλαια χαμομηλιού και λεμονιού έχουν αντισταμινικές ιδιότητες και μπορεί να λειτουργήσουν σαν εναλλακτικές θεραπείες σε δερματικές αλλεργίες. Φροντίστε να τα χρησιμοποιείτε πάντα διαλυμένα σε κάποιο φυτικό λάδι για την ανακούφιση και ενυδάτωση του ερεθισμένου δέρματος.

Βιταμίνες
Η λήψη αντιοξειδωτικών βιταμινών C και Ε είναι πιθανό να έχει θετική επίδραση στις εποχιακές αλλεργίες, καθώς έχουν την ικανότητα να μπλοκάρουν την παραγωγή των ισταμινών. Ειδικά η βιταμίνη Ε, σε συνδυασμό με συμβατικές θεραπείες, συνεισφέρει στην ταχύτερη ανακούφιση από τα συμπτώματα.

Φυτικά συμπληρώματα
Πολλά φυτά έχουν αντισταμινικές ιδιότητες και υποστηρικτική δράση στο ανοσοποιητικό. Μια τέτοια περίπτωση είναι η τσουκνίδα, της οποίας η καθημερινή λήψη συμπληρώματος για μια εβδομάδα, μπορεί να ανακουφίσει από τα συμπτώματα των ρινικών αλλεργιών. Λάβετε ωστόσο υπόψη πως η τσουκνίδα έχει και διουρητική δράση, οπότε αν λαμβάνετε ήδη διουρητικά ζητήστε τη συμβουλή του γιατρού σας πριν κάνετε το οτιδήποτε.
Ένα άλλο φυτό που έχει άκρως αποτελεσματική δράση στην αντιμετώπιση των αλλεργιών είναι ο πετασίτης, που χρησιμοποιείται για την ανακούφιση από τη βρογχίτιδα και το άσθμα. Για κάποιους η δράση του είναι τόσο ισχυρή, που μπορεί να είναι το ίδιο αποτελεσματικό όσο και αντίστοιχες φαρμακευτικές λύσεις. Επίσης, τσάγια από συγκεκριμένα βότανα, όπως το τζίντζερ, η μέντα και οι σπόροι του αμάραντου, βοηθούν στον έλεγχο των ισταμινών.

Βελονισμός
Μια εναλλακτική μέθοδος που αντιμετωπίζει τις αλλεργίες είναι η κινέζικη πρακτική του βελονισμού, κατά την οποία οι πολύ λεπτές βελόνες βοηθούν στη ρύθμιση της ενέργειας στο σώμα. Ο βελονισμός έχει δράση σε πολλές παθήσεις ενώ προσφέρει ανακούφιση και από τον πόνο.

 

Πηγή: onmed.gr