Παρασκευή , 16 Σεπτέμβριος 2022
Άσκηση στο «Αμαλία Φλέμινγκ» για τον Έμπολα

Άσκηση στο «Αμαλία Φλέμινγκ» για τον Έμπολα

Δείτε τις φωτογραφίες

Στη δημοσιότητα έδωσε, πριν από λίγο, το υπουργείο Υγείας, φωτογραφικό υλικό από την άσκηση ετοιμότητας, που έγινε για τον Ebola, την Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου, στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ».

Η άσκηση είχε βασιστεί σε εικονικό περιστατικό ασθενούς φέροντα τον ιό, ο οποίος έπρεπε να μεταφερθεί και να νοσηλευθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Σε κάποιες από τις φωτογραφίες φαίνεται η ομάδα υποδοχής στον χώρο καραντίνας, ομάδα που αποτελείται από γιατρό νοσηλεύτρια και απολυμαντή, αλλά και η ασφαλής προετοιμασία δείγματος αίματος του «ασθενούς» σε συσκευασία τριών θηκών.

Επίσης, φαίνονται οι μέθοδοι προστασίας όσων εμπλέκονται στη νοσηλεία. Από τη διαδικασία απολύμανσης έξω από τον χώρο καραντίνας για τους διασώστες και τα ατομικά μέτρα προστασίας υγειονομικού προσωπικού του ΕΚΑΒ, έως τα ατομικά μέτρα προστασίας του υγειονομικού προσωπικού, όπως η διπλή προστασία προσώπου με μάσκα και φίλτρο αναπνοής.

Ήδη, στο Αμαλία Φλέμινγκ έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος, σε αυτόνομο κτίριο, και έχει εξοπλιστεί πλήρως με τα κατάλληλα μηχανήματα και αναλώσιμα υλικά για να φιλοξενήσει, εφόσον χρειασθεί, ένα πιθανό περιστατικό.

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr