Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Διατροφικές συμβουλές για επίπεδη κοιλιά σε χρόνο dt!

Διατροφικές συμβουλές για επίπεδη κοιλιά σε χρόνο dt!

Ξεχάστε τους κουραστικούς κοιλιακούς και την αυστηρή δίαιτα. Μπορείτε να αποκτήσετε την επίπεδη κοιλιά που ονειρεύεστε εφαρμόζοντας μερικές έξυπνες στρατηγικές.

«Οι τέλειοι κοιλιακοί φτιάχνονται στην κουζίνα», δηλώνει η διατροφολόγος Μισέλ Στόρφερ και έχει τα επιχειρήματα για να το αποδείξει. Δείτε τι προτείνει η ειδικός για επίπεδη κοιλιά γρήγορα.

1. Μην αποφεύγετε τους υδατάνθρακες

Δεν πρέπει να «δαιμονοποιούμε» τους υδατάνθρακες. Υπάρχουν θρεπτικές και υγιεινές τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες που μπορούμε να επιλέξουμε. Αποφύγετε τα γλυκά και το λευκό ψωμί και βάλτε στη ζωή σας το καστανό ρύζι, τη γλυκοπατάτα, την κινόα και το ψωμί ολικής άλεσης. Οι ποιοτικοί υδατάνθρακες είναι απαραίτητοι για να διατηρούνται σταθερά τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα και να παραμένουν χαμηλά τα επίπεδα της κορτιζόλης, ορμόνη που σχετίζεται άμεσα με τη συσσώρευση λίπους στην κοιλιά.

2. Διαχειριστείτε το στρες

Όταν έχουμε στρες, το σώμα παράγει μεγάλες ποσότητες κορτιζόλης, γι’ αυτό άλλωστε η ορμόνη είναι ευρύτερα γνωστή ως «η ορμόνη του στρες». Η κορτιζόλη επιβραδύνει το μεταβολικό ρυθμό, με αποτέλεσμα το σώμα να αποθηκεύει μεγαλύτερες ποσότητες λίπους, κυρίως στην περιοχή της κοιλιάς. Βρείτε ένα χόμπι που σας ευχαριστεί και σας χαλαρώνει ή εξασκήστε τις πρακτικές της γιόγκα και του διαλογισμού για περισσότερη ηρεμία και ευεξία κάθε μέρα.

3. Αγαπήστε τον ανανά

Το ζουμερό εξωτικό φρούτο περιέχει ένα ένζυμο που ονομάζεται βρωμελίνη και το οποίο αποδεδειγμένα ενισχύει το μεταβολικό ρυθμό και προωθεί την καύση του λίπους.

4. Πιείτε τσάι από μάραθο

Το τσάι από μάραθο έχει φυσική διουρητική δράση. Έτσι, βοηθά να αντιμετωπιστεί η κατακράτηση υγρών και να προληφθεί το ενοχλητικό φούσκωμα στην κοιλιά.

5. Μην τρώτε πολύ γρήγορα

Πρέπει να τρώμε με αργό ρυθμό, ώστε να φτάνει εγκαίρως το μήνυμα του κορεσμού στον εγκέφαλο. Με τον τρόπο αυτό, θα αποφύγουμε τις περιττές θερμίδες αλλά και το φούσκωμα.

6. Πίνετε πολλά υγρά, αλλά όχι αναψυκτικά

Το νερό όχι μόνο κρατά τον οργανισμό ενυδατωμένο αλλά παράλληλα καταλαμβάνει χώρο στο στομάχι κι έτσι καταλήγουμε να τρώμε λιγότερο μέσα στην ημέρα. Πολύτιμα υγρά και άλλα θρεπτικά στοιχεία λαμβάνουμε επίσης από τα φρούτα και τα λαχανικά. Στην προτεινόμενη ημερήσια πρόσληψη υγρών δεν περιλαμβάνονται βέβαια τα αναψυκτικά, καθώς τα περισσότερα περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και επίσης το ανθρακικό τους προκαλεί φούσκωμα.

 

 

 

 

Πηγή: onmed.gr