Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Οι γιατροί δουλεύουν με γάντια κομμωτηρίου

Eντατικολόγος του ΕΚΠΑ: Οι 200 από τους 480 διασωληνωμένους θα πεθάνουν

Ο καθηγητής πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ανάφερε ότι τουλάχιστον οι 200 από τους 480 διασωληνωμένους με κορονοϊό θα χάσουν τη ζωή τους.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο κ. Βασιλακόπουλος με αφορμή τους 480 διασωληνεμώνους με κορονοϊό, είπε χαρακτηριστικά πως «τουλάχιστον οι 200, ποσοστό περίπου 40% θα χάσουν τη ζωή τους και σε αυτούς θα προστεθούν και όσοι καταλήξουν ενώ νοσηλεύονται σε απλές μονάδες».

Στη συνέχεια ο καθηγητής επισήμανε: «Προφανώς θα αυξηθούν οι νεκροί, όμως αυτό είναι το τίμημα που πληρώνουμε σε αυτή τη φάση. Ας μας γίνει το μάθημα πάθημα, ώστε να μην ξαναφτάσουμε εδώ».

Εξήγησε ότι η καραντίνα είναι αποτελεσματική όσο και ο κάθε ένας από εμάς τηρεί τα μέτρα, καθώς δεν μπορεί να υπάρχει ένας αστυνομικός δίπλα σε κάθε πολίτη.

Σχετικά με το άνοιγμα της αγοράς, ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε θα πρέπει πρώτα να ελεγχθεί η τεράστια διασπορά και πως θα πρέπει να ανοίξουν μόνο οι δραστηριότητες που δεν δημιουργούν πρόβλημα, με βάση και την εμπειρία που υπάρχει.

Μεταξύ άλλων ο καθηγητής κάλεσε τους πολίτες να σταματήσουν να φοβούνται τα εμβόλια, καθώς ο κίνδυνος δεν προέρχεται από αυτά, αλλά από την έλλειψή τους.


Πηγή