Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Αγγλία - Αναλογία που «στριμώχνει» τα Χριστούγεννα: Πέντε ημέρες lockdown για κάθε ημέρα χαλάρωσης

Πέντε ημέρες lockdown για κάθε ημέρα χαλάρωσης – Newsbeast

Ένα σκληρό μέτρο ίσως χρειαστεί να ληφθεί στην Αγγλία, ώστε να επιτραπεί στον κόσμο να δει τις οικογένειές του την περίοδο των εορτών. Όπως προειδοποίησε σήμερα (18/11) μια ανώτερη κυβερνητική σύμβουλος σε θέματα υγείας, θα χρειαστεί να επιβληθούν πέντε επιπλέον ημέρες lockdown για κάθε ημέρα χαλάρωσης των μέτρων κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Η Σούζαν Χόπκινς, αναπληρώτρια διευθύντρια της Υπηρεσίας Εθνικών Λοιμώξεων της Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας είπε σήμερα στους δημοσιογράφους ότι η συμβουλή της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας για έκτακτες ανάγκες θα σήμαινε δύο ημέρες αυστηρότερων περιορισμών.

Ωστόσο, η Δημόσια Υγεία της Αγγλίας, η αρμόδια κυβερνητική υπηρεσία για την αντιμετώπιση των καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, διευκρίνισε αργότερα ότι η Χόπκινς έσφαλε σε όσα είπε και ότι «για κάθε μέρα χαλάρωσης, θα μπορούσαν ενδεχομένως να χρειαστούν πέντε ημέρες αυστηρότερων περιορισμών».

Ο Μπόρις Τζόνσον έχει δεσμευτεί να χαλαρώσει τους περιορισμούς του lockdown στις 2 Δεκεμβρίου μετά από ένα μήνα καθολικών απαγορεύσεων για να σταματήσει ένα δεύτερο κύμα λοιμώξεων που απειλεί το σύστημα υγείας. Ο Συντηρητικός πρωθυπουργός είπε πριν από δύο εβδομάδες ότι ήλπιζε τα Χριστούγεννα να είναι εορταστούν όσο το δυνατόν πιο φυσιολογικά.

Η κυβέρνηση εξετάζει κανόνες αποκλιμάκωσης του γενικού απαγορευτικού για τρεις έως πέντε ημέρες για να επιτραπούν οι οικογενειακές συναθροίσεις, ανέφερε σήμερα η εφημερίδα The Sun, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αυτό θα σήμαινε ότι η Μεγάλη Βρετανία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει έως και 25 ημέρες περαιτέρω μέτρων περιορισμών για να περάσουν οι πολίτες της χώρες 5 ημέρες με μέλη των οικογενειών τους ή φίλους τους εκτός των σπιτιών τους κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

529 θάνατοι και 19.609 μολύνσεις το προηγούμενο 24ωρο

Νωρίτερα, οι βρετανικές κυβερνητικές Αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι επιβεβαίωσαν τις τελευταίες 24 ώρες 529 νέους θανάτους εξαιτίας της Covid-19, σε μια ελαφρά πτώση από τους 598 που καταγράφηκαν χθες.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν 19.609 νέες μολύνσεις, έναντι 20.051 που ανακοίνωσαν χθες οι αρχές.


Πηγή