Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Έφυγε από το νοσοκομείο χωρίς... καρδιά

Έφυγε από το νοσοκομείο χωρίς… καρδιά

Δείτε το βίντεο

Το περασμένο έτος, ο Stan Larkin πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, χωρίς να χτυπάει στο στήθος του καρδιά! Όχι, ο νεαρός δεν είναι… ζόμπι, ούτε ο τενεκεδένιος από τον «Μάγο του Οζ».

Ο Larkin, στα 14 του χρόνια, διαγνώστηκε με αρρυθμιογόνων δυσπλασία δεξιάς κοιλίας, μια σοβαρή καρδιακή πάθηση που μπορεί να προκαλέσει ανακοπή. Σύμφωνα με την NY Daily News, ο έφηβος χρειαζόταν άμεσα μεταμόσχευση καρδιάς, αλλά ως μόσχευμα είναι σπάνιο να βρεθεί.

Φέτος, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και οι γιατροί αναγκάστηκαν να αφαιρέσουν ένα από τα πιο ζωτικά όργανα. Δυστυχώς, δεν υπήρχε καρδιά για» μεταμόσχευση, έτσι ο Larkin συνδέθηκε με τον «Big Blue», ένα ογκώδες μηχάνημα-στο μέγεθος και το βάρος ενός πλυντηρίου-, το οποίο παρέχει οξυγόνο σε όλα τα όργανα.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο νεαρός δέχτηκε ένα ανέλπιστο δώρο. Οι γιατροί του πρότειναν να δοκιμάσει την πρώτη φορητή καρδιά, (SynCardia temporary Total Artificial Heart). Η συσκευή είναι συνδεδεμένη με έναν εξωτερικό συμπιεστή όπου μέσω δυο σωλήνων συνδέονται με το στήθος του νεαρού.

«Είναι μια αρκετά στρεσογόνα κατάσταση», εξηγεί ο Larkin σε ένα βίντεο στο YouTube καταγράφοντας την εμπειρία του. «Αφότου το έβαλα, αισθάνομαι πολύ καλύτερα. Αισθάνομαι ότι μπορώ να κάνω τα πάντα», αναφέρει.

Πηγή: newsbeast.gr