Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Εμμηνόπαυση: Αντιμετωπίστε τις εναλλαγές της διάθεσης με φυσικό τρόπο

Εμμηνόπαυση: Αντιμετωπίστε τις εναλλαγές της διάθεσης με φυσικό τρόπο

Η εμμηνόπαυση είναι μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδος για τις γυναίκες, καθώς πέρα από τη σωματική καταπόνηση και τις αλλαγές τις οποίες πρέπει να αντιμετωπίσει η γυναίκα υπάρχει και σημαντική ψυχολογική επιβάρυνση.

Οι περισσότερες γυναίκες που βρίσκονται στο στάδιο της εμμηνόπαυσης βιώνουν έντονο άγχος και εναλλαγές στη διάθεσή τους.

Δείτε μερικούς απλούς τρόπους που μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε τη χαμένη σας διάθεση.

1. Γυμναστική

Η τακτική σωματική άσκηση είναι ευεργετική για τη διάθεση, χαρίζει ενέργεια και βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου, χάρη στην απελευθέρωση ενδορφινών. Παράλληλα, η καλή φυσική κατάσταση αυξάνει τις αντιστάσεις του οργανισμού απέναντι στο στρες.

2. Κοινωνική δικτύωση

Η κοινωνική απομόνωση κάνει το ψυχολογικό βάρος ακόμη μεγαλύτερο. Οι γυναίκες δεν πρέπει να ντρέπονται να μιλήσουν ανοιχτά για αυτό το στάδιο της ζωής τους, καθώς είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό που το βιώνουν όλες ανεξαιρέτως οι γυναίκες.

3. Λιγότερο αλκοόλ

Το αλκοόλ μπορεί να παρέχει προσωρινά ανακούφιση και χαλάρωση, δεν αποτελεί όμως υγιές μέσο διαχείρισης του άγχους και των αρνητικών συναισθημάτων γενικότερα. Το αλκοόλ ευθύνεται μάλιστα συχνά για κρίσεις άγχους και κατάθλιψης.

4. Μικρές, καθημερινές απολαύσεις

Οι γυναίκες θα πρέπει να βρίσκουν λίγο χρόνο μέσα στην ημέρα ώστε να κάνουν κάτι που τις ευχαριστεί. Χόμπι όπως ο χορός ή μια βόλτα με φίλους τονώνουν τη διάθεση και μειώνουν το στρες.

5. Σωστή διατροφή

Ο εγκέφαλος είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στις διατροφικές μας επιλογές. Χρειάζεται σημαντικές ποσότητες Ω-3 λιπαρών οξέων αλλά και φυλλικό οξύ και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

 

 

 

 

 

Πηγή: onmed.gr