Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Ενημέρωση για τον Έμπολα στη Σάμο

Ενημέρωση για τον Έμπολα στη Σάμο

Κλιμάκιο γιατρών του ΚΕΕΛΠΝΟ μετέβη στη Σάμο και πραγματοποίησε ενημέρωση για τον Έμπολα στο αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου.

Η ενημέρωση ήταν ανοιχτή για όλους, αλλά απευθυνόταν κυρίως στους ένστολους του νησιού, που έρχονται σε πρώτη και άμεση επαφή με τους παράτυπα εισερχόμενους μετανάστες.

Η ενημέρωση έγινε σε δύο μέρη. Στο πρώτο, οι γιατροί του ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρθηκαν στα στοιχεία και τα χαρακτηριστικά του ιού, ενώ στο δεύτερο, ανέλυσαν τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνονται από τα άτομα που πιθανόν να έρθουν σε επαφή με κάποιον συμπτωματικό ασθενή από έμπολα.

Υπήρξε πλήθος ερωτήσεων και αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος μεταξύ των γιατρών και -κυρίως- των λιμενικών, που είναι και οι πλέον άμεσα ενδιαφερόμενοι μαζί με τους αστυνομικούς και το υγειονομικό προσωπικό.

Η ενημέρωση του υγειονομικού προσωπικού θα γίνει σε νέα ημερομηνία, ενώ σήμερα το κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ θα επισκεφτεί το Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών για να δει από κοντά τις εγκαταστάσεις και να συστήσει μέτρα προστασίας από ενδεχόμενο κρούσμα.

Εδώ και λίγες μέρες έχει ολοκληρωθεί (μέσα στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου, αλλά έξω από το κυρίως κτίριο), χώρος υποδοχής και προσωρινής νοσηλείας ανθρώπων που πιθανόν να έχουν προσβληθεί από μεταδοτική ασθένεια υψηλού κινδύνου.

 

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr