Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024
Έτοιμη η «Κρητική απάντηση» στο κρυολόγημα

Έτοιμη η «Κρητική απάντηση» στο κρυολόγημα

Η Κρητική «απάντηση» στο κρυολόγημα, είναι ήδη προ των πυλών και έτοιμη να κυκλοφορήσει ίσως και πριν το καλοκαίρι.

Πρόκειται για την κρητική ασπιρίνη, αποτέλεσμα τριμερούς συνεργασίας, και ειδικότερα της πολύχρονης έρευνας ομάδας καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης Χρήστου Λιονή, Ηλία Καστανά και Καθηγητή Στέργιου Πυρίντσου, της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου και της φαρμακοβιομηχανίας Gallenica.

Να σημειωθεί, ότι το προιόν, έχει κατοχυρωθεί με παγκόσμια πατέντα και δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και θα κυκλοφορήσει στην αγορά ως η φυσική λύση για την αντιμετώπιση του κρυολογήματος και της κοινής γρίπης, όπως γράφει το cretapost.gr.

Το δίκταμο, το θυμάρι, το φασκόμηλο, τρία μοναδικά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες βότανα της Κρήτης και το περίφημο κρητικό ελαιόλαδο αποτελούν τη βάση του προϊόντος συσκευασμένο σε κάψουλα για εύκολη κατάποση.

Η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Κρήτης μελέτησε τις παραδόσεις του νησιού, σύμφωνα με τις οποίες τα συγκεκριμένα βότανα χρησιμοποιούνταν από παλιά στις ντόπιες συνταγές όταν κάποιος υπέφερε από κρυολόγημα.

Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα, το εν λόγω σκεύασμα, αποτελεί μία πρώτης τάξεως ασπίδα, τόσο για την γρίπη όσο και για το κρυολόγημα, αφού: Προστατεύει από τις λοιμώξεις του αναπνευστικού, ανακουφίζει από το κρυολόγημα, καταπολεμά την κοινή γρίπη, έχει αντιπυρετικές και αντιπυρετικές και αναλγητικές ιδιότητες (eyclub).

 

 

Πηγή: onmed.gr