Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Εξαφανίστε τους πόνους με… θετική σκέψη

Εξαφανίστε τους πόνους με… θετική σκέψη

Πέντε λεπτά αρκούν για να μειωθούν τα συμπτώματα κατά 60%

Η δύναμη της θετικής σκέψης μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο σας, μετασχηματίζοντας τον τρόπο με τον οποίο τον βιώνετε.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Reading στην Αγγλία, υποστηρίζουν ότι πέντε λεπτά γνωσιακής συμπεριφορικής θεραπείας την ημέρα, οδηγούν σε μείωση του αισθήματος πόνου έως και κατά 60%.

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν θερμικούς ανιχνευτές για την εφαρμογή θερμότητας στα χέρια 34 εθελοντών, δημιουργώντας πόνο παρόμοιο με αυτό που βιώνει κάποιος που έχει υποστεί έγκαυμα.

Όταν ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να αξιολογήσουν τη σοβαρότητα του πόνου που ένιωθαν, όσοι είχαν υποβληθεί σε «θεραπεία εκπαίδευσης πόνου» από πριν εμφάνισαν κατά 58% χαμηλότερα ποσοστά από το υπόλοιπο γκρουπ εθελοντών.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν πως η γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία θα μπορούσε να θεραπεύσει ασθένειες, όπως ο χρόνιος πόνος στην πλάτη.

«Από τους 34 συμμετέχοντες, οι μισοί είχαν εκπαιδευτεί στο πώς να ελέγχουν τις αρνητικές σκέψεις που συνδέονται με το αίσθημα του πόνου. Μέχρι τώρα δε γνωρίζαμε αν οι πεποιθήσεις μας αλλάζουν τη συναισθηματική μας αντίδραση στον πόνο ή αν το μυαλό πραγματικά μπορεί να αλλάξει τις αισθήσεις που προκύπτουν από το σώμα» ανέφερε στη Daily Mail ο επικεφαλής της έρευνας, Dr Tim Salomons.

Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Pain.

Πηγή: newsbeast.gr