Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
To γιαούρτι μας βοηθάει να ελέγχουμε καλύτερα την πίεσή μας

To γιαούρτι μας βοηθάει να ελέγχουμε καλύτερα την πίεσή μας

Το γιαούρτι γνωρίζουμε ότι είναι ένα τρόφιμο με υψηλή θρεπτική αξία. Σύμφωνα με νέα επιστημονική φαίνεται ότι μας βοηθάει και να ελέγχουμε και την πίεσή μας, καθώς οι
γυναίκες που καταναλώνουν πέντε ή περισσότερα γιαούρτια την εβδομάδα έχουν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης αρτηριακής πίεσης.
Για την πραγματοποίηση της έρευνας συμμετείχαν γυναίκες ηλικίας 25-55 ετών και άνδρες 40-75 ετών.

Από τα αποτελέσματα φάνηκε ότι οι γυναίκες που έτρωγαν πέντε ή περισσότερες μερίδες γιαούρτι εβδομαδιαίως είχαν 20% μείωση του κινδύνου εμφάνισης αυξημένης αρτηριακής πίεσης σε σύγκριση με εκείνες που κατανάλωναν μια μερίδα.

Οι άνδρες είχαν χαμηλότερη πρόσληψη γιαουρτιού από τις γυναίκες στη συγκεκριμένη μελέτη και ως εκ τούτου τα αποτελέσματα για τους άνδρες ήταν ασθενέστερα.
Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι το όφελος αυτό ήταν ισχυρότερο στα άτομα τα οποία κατανάλωναν περισσότερα φρούτα, λαχανικά, καρύδια, γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και δημητριακά ολικής άλεσης.

Όπως οι ερευνητές επισημαίνουν γενικότερα τα γαλακτοκομικά προϊόντα δρουν προληπτικά στην αρτηριακή πίεση αν και οι επιδράσεις του γιαουρτιού φαίνεται να είναι ισχυρότερες.

 

 

 

 

 

Πηγή: neadiatrofis.gr