Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Γρίπη 5 απλά tips για να την αποφύγετε!

Γρίπη: 5 απλά tips για να την αποφύγετε!

Όπως καθετί σε αυτή τη ζωή, έτσι και η προστασία από την εποχική γρίπη δε θέλει κόπο αλλά… τρόπο!

Δείτε πέντε απλές και χρήσιμες συμβουλές για να θωρακίσετε τον οργανισμό σας από τους παθογόνους εισβολείς!

1. Κάντε το εμβόλιο της γρίπης

Θα έπρεπε να το έχετε ήδη κάνει, όμως ποτέ δεν είναι αργά. Το εμβόλιο είναι η πρώτη γραμμή άμυνας απέναντι στη γρίπη, ιδιαίτερα για ευπαθείς ομάδες όπως τα μικρά παιδιά, οι ηλικιωμένοι και οι χρονίως πάσχοντες.

2. Πλένετε συνεχώς τα χέρια σας

Οι οδηγίες είναι απλές: Παίρνετε το σαπούνι, πλένετε καλά τα χέρια για 20 δευτερόλεπτα και σκουπίζετε καλά με χαρτί. Πρέπει να πλένετε κάθε τόσο τα χέρια σας κατά τη διάρκεια της ημέρας και ιδιαίτερα πριν φάτε, αφού φτερνιστείτε, αφού πετάξετε τα σκουπίδια και αφού χρησιμοποιήσετε την τουαλέτα.

3. Αποφύγετε τις στενές επαφές με ασθενείς

Εάν υποψιάζεστε ότι κάποιος έχει γρίπη, αποφύγετε να τον επισκεφθείτε. Πάρτε τηλέφωνο αν θέλετε να δείτε τι κάνει! Εάν εσείς έχετε κολλήσει γρίπη, μείνετε στο σπίτι μερικές ημέρες για να προστατεύσετε τους άλλους. Δε λέμε φυσικά να αφήσετε έναν δικό σας άνθρωπο να ψήνεται στον πυρετό εάν κόλλησε γρίπη! Στην περίπτωση αυτή, κρατήστε αποστάσεις όσο γίνεται, φάτε μπόλικα πορτοκάλια και πλένετε συνεχώς τα χέρια σας!

4. Γυμναστείτε

Η σωματική άσκηση δυναμώνει το ανοσοποιητικό κι έτσι μειώνονται οι πιθανότητες να κολλήσετε γρίπη.

5. Κοιμηθείτε

Το ανοσοποιητικό λειτουργεί επίσης καλύτερα όταν είμαστε ξεκούραστοι. Πρέπει να κοιμάστε τουλάχιστον 6 ώρες κάθε ημέρα (6-8 συνιστούν οι ειδικοί ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ανθρώπου).

Πηγή: onmed.gr