Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Η αισιοδοξία σημαίνει μακροζωία

Η αισιοδοξία σημαίνει μακροζωία

Οι απαισιόδοξοι έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες εμφάνισης καρδιακών ασθενειών

Εσείς πώς βλέπετε το ποτήρι; Μισογεμάτο ή μισοάδειο;

Λένε ότι το να κοιτάζουμε τη ζωή κατάματα με αισιοδοξία κάνει καλό στην υγεία, κάτι με το οποίο φαίνεται ότι συμφωνεί και η επιστήμη.

Σύμφωνα με ερευνητές από το βρετανικό πανεπιστήμιο University College London, η υιοθέτηση μιας θετικής ψυχικής στάσης, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής προσβολής που απαιτεί χειρουργική επέμβαση, ακόμη και τον κίνδυνο θανάτου εξαιτίας καρδιακών προβλημάτων.

Η επιστημονική ομάδα ανακάλυψε, ότι οι πιο απαισιόδοξοι ασθενείς που είχαν υποστεί καρδιακή προσβολή ή στηθάγχη, εμφάνιζαν διπλάσιες πιθανότητες να υποφέρουν από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, σε σχέση με τους πιο αισιόδοξους ασθενείς.

Οι ερευνητές μελέτησαν την ψυχική συμπεριφορά και στάση 369 ασθενών -οι οποίοι είχαν εισαχθεί σε νοσοκομείο με ασταθή στηθάγχη και καρδιακή προσβολή – και παρακολούθησαν την πορεία της υγείας τους για τους επόμενους 46 μήνες, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.

Οι μισοί από τους πιο απαισιόδοξους ασθενείς που κάπνιζαν, εξακολουθούσαν να καπνίζουν ένα χρόνο μετά την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο. Σε αντίθεση, το 85% των αισιόδοξων καπνιστών είχαν διακόψει τη βλαβερή αυτή συνήθεια ένα χρόνο μετά. Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι αισιόδοξοι ασθενείς ήταν πιο πιθανό να αυξήσουν την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών ένα χρόνο μετά το καρδιακό επεισόδιο που είχαν περάσει.

Οι απαισιόδοξοι ασθενείς, σημειώνει ακόμη η έρευνα, διέτρεχαν διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν συμπτώματα κατάθλιψης ένα χρόνο μετά.

Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Psychosomatic Medicine.

 

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr