Δευτέρα , 13 Ιούλιος 2020
Οι πέντε τροφές που θα ενεργοποιήσουν τον μεταβολισμό σου

Οι πέντε τροφές που θα ενεργοποιήσουν τον μεταβολισμό σου

Η καλή λειτουργία του μεταβολισμού αποτελεί συνάρτηση πολλών παραγόντων, όπως τα γονίδια, το φύλο, η ηλικία, η άσκηση κλπ.

Υπάρχουν ωστόσο κάποιες τροφές που μπορούν να βοηθήσουν τον μεταβολισμό λόγω κάποιων ουσιών που περιέχουν.

Καυτερές πιπεριές

Οι καυτερές πιπεριές περιέχουν καψαϊκίνη, μια χημική ένωση που βελτιώνει το μεταβολισμό. Είναι επίσης πηγή βιταμίνης C, γι’ συστήνεται να βάζετε μια κουταλιά πιπεριάς στο φαγητό.

Κοτόπουλο

Το κοτόπουλο είναι πλούσιο σε σίδηρο, η έλλειψη του οποίου επιβραδύνει το μεταβολισμό. Έχει επίσης χαμηλά λιπαρά και πολλές πρωτεΐνες.

Φακές

Άλλη μία τροφή πλούσιο σε σίδηρο που βοηθά στη λειτουργία του μεταβολισμού. Υπολογίζεται πως ένα γεύμα με φακές παρέχει το 35% της επιθυμητής καθημερινής πρόσληψης σιδήρου, επιδρώντας σημαντικά στη σωστή διατροφή μας.

Καστανό ρύζι

Σε αντίθεση με το επεξεργασμένο ρύζι, απαιτεί μεγαλύτερη προσπάθεια κατά την πέψη και βοηθά τον οργανισμό να κάψει μέρος του λίπους. Είναι επίσης πλούσιο σε πρωτεΐνες, θειαμίνη, ασβέστιο, μαγνήσιο, φυτικές ίνες και κάλιο.

Ασπράδια αυγών

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, δεν έχουν θερμίδες και δεν έχουν χοληστερόλη. Τα ασπράδια αυγών είναι πλούσια σε αμινοξέα, που κρατούν τον μεταβολισμό σε καλή κατάσταση. Περιέχουν επίσης ριβοφλαβίνη, τη βιταμίνη Β 2 η οποία βοηθά στον τρόπο που μεταβολίζονται οι υδατάνθρακες, τα λίπη και οι πρωτεΐνες.

 

 

 

 

 

Πηγή: onmed.gr