Πέμπτη , 2 Απρίλιος 2020
«Καρκινοβατεί η ψυχιατρική μεταρρύθμιση»

«Καρκινοβατεί η ψυχιατρική μεταρρύθμιση»

Για διάλυση της ψυχικής υγείας κάνει λόγο η ΠΟΕΔΗΝ

Διάλυση της ψυχικής υγείας καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με αφορμή τον τραγικό θάνατο του νοσηλευτή βάρδιας στον ξενώνα αποασυλοποίησης εφήβων ψυχικώς πασχόντων «Σπίτι», ο οποίος ανήκει οργανικά στο νοσοκομείο «Σισμανόγλειο».

«Η ψυχιατρική μεταρρύθμιση καρκινοβατεί», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, σημειώνοντας: «Το υπουργείο Υγείας βαπτίζει την αποστολή τεχνικών κλιμακίων στα γενικά για την εξεύρεση χώρων ίδρυσης ψυχιατρικών κλινικών ως ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης. Ψάχνουν “άλλοθι” για να κλείσουν τα ψυχιατρικά νοσοκομεία και να οδηγήσουν τους ψυχικά πάσχοντες ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα (όσοι έχουν χρήματα) ή στα παγκάκια και τις στάσεις του μετρό».

Η ΠΟΕΔΗΝ κατηγορεί την κυβέρνηση για ολιγωρία, λέγοντας ότι προωθεί την ψυχιατρική μεταρρύθμιση μόνο στα λόγια και όχι στα έργα και επισημαίνει ότι οι εισαγγελικές παραγγελίες εγκλεισμού εφήβων για παραβατική συμπεριφορά εκτελούνται σε ψυχιατρικές κλινικές οξέων περιστατικών και όχι σε ξενώνες.

 

 

Πηγή: newsbeast.gr