Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Κόκκινο κρασί στην εγκυμοσύνη

Κόκκινο κρασί στην εγκυμοσύνη

Η ρεσβερατρόλη μπορεί να κάνει κακό στην υγιή ανάπτυξη του εμβρύου

Τα υγιεινά συστατικά που περιέχονται στο κόκκινο κρασί, μπορεί να βλάπτουν την υγιή ανάπτυξη των εμβρύων, υποστηρίζουν ερευνητές σε πρόσφατη έρευνα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ρεσβερατρόλη –η φυσική ουσία που περιέχεται στα κόκκινα σταφύλια- έχει βρεθεί ότι κάνει πολύ καλό στην υγεία του ανθρώπινου οργανισμού, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών ασθενειών, βελτιώνοντας τη μνήμη, βοηθώντας στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, μέχρι και στην πρόληψη κατά της τερηδόνας στα δόντια.

Νέα ευρήματα ωστόσο, υποδηλώνουν ότι η ρεσβερατρόλη μπορεί να κάνει κακό στο πάγκρεας των αγέννητων μωρών.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό FASEB, δείχνει ότι η ρεσβερατρόλη βελτιώνει τη ροή του αίματος μέσω του πλακούντα στις μαϊμούδες και προστατεύει έναντι της παχυσαρκίας, όμως προκαλούσε βλάβες στο πάγκρεας των εμβρύων.

Οι συγγραφείς της μελέτης πιστεύουν ότι αυτή έχει άμεση σχέση με την υγεία του ανθρώπου, λόγω της ευρέως διαδεδομένης πεποίθησης ότι το κόκκινο κρασί έχει οφέλη για την υγεία, καθώς επίσης και λόγω του γεγονότος ότι είναι ευρέως διαθέσιμα διάφορα σχετικά συμπληρώματα διατροφής.

«Το σημαντικό μήνυμα αυτής της έρευνας είναι, ότι οι γυναίκες θα πρέπει να είναι πολύ προσεχτικές γύρω από το τι καταναλώνουν όταν είναι έγκυες και πως δε θα έπρεπε να λαμβάνουν συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν ρεσβερατρόλη, χωρίς να έχουν συμβουλευτεί προηγουμένως το γιατρό τους. Αυτό που μπορεί να είναι καλό για τη μητέρα, ίσως να μην είναι καλό για το έμβρυο» ανέφερε στη Daily Mail ο Dr Kevin Grove από το πανεπιστήμιο του Πόρτλαντ.

Πηγή: newsbeast.gr