Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024
Μεσογειακή διατροφή για βελτίωση της στύσης

Μεσογειακή διατροφή για βελτίωση της στύσης

Τι δείχνει ελληνική έρευνα

Οι άνδρες με στυτική δυσλειτουργία βελτιώνουν το πρόβλημά τους όταν τρώνε μεσογειακά, αποδεικνύει ελληνική έρευνα.

«Η στυτική δυσλειτουργία δεν δείχνει ότι ένας άνδρας μεγαλώνει αλλά ότι κάτι δεν πάει καλά με το καρδιαγγειακό του σύστημα. Στο 80% των περιπτώσεων η στυτική δυσλειτουργία προκύπτει εξαιτίας αγγειακών προβλημάτων και είναι μία προειδοποίηση ότι οι ασθενείς έχουν αυξημένες πιθανότητες να πάθουν εγκεφαλικό επεισόδιο ή / και έμφραγμα.», εξήγησε ο Δρ. Αθανάσιος Αγγελής από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Η έρευνα συμπεριέλαβε 75 άνδρες με προβλήματα στύσης, ηλικίας, κατά μέσο όρο, 56 ετών και διερεύνησε το κατά πόσο ακολουθούσαν στην καθημερινότητά τους τη μεσογειακή διατροφή ή όχι. Η αγγειακή λειτουργία εκτιμήθηκε με την εκτίμηση της αθηρωμάτωσης και της αρτηριοσκλήρωσης του καθενός.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι όσοι έτρωγαν λιγότερο μεσογειακά είχαν χειρότερη αγγειακή και καρδιακή λειτουργία. Έτσι, συστήνουν να υιοθετήσουν όλοι οι άνδρες τη μεσογειακή διατροφή, ως τρόπο ζωής και όχι ως φάρμακο βέβαια και να μειώσουν έτσι τον καρδιαγγειακό τους κίνδυνο και παράλληλα να βελτιώσουν τη στυτική τους ικανότητα.

Πηγή: Vita.gr