Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Mindfulness: Πώς θα καταφέρουμε να αισθανόμαστε ήρεμοι και ασφαλείς κάθε στιγμή

Mindfulness ή ενσυνειδητότητα, ελληνιστί. Αποτελεί μία έννοια που τα τελευταία χρόνια έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας και όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να κυριαρχήσει σε πολλούς τομείς και το 2020. Πώς όμως, ένας όρος που συνδέεται άμεσα με τον διαλογισμό, κατάφερε να γίνει κομμάτι της σύγχρονης κουλτούρας;

Μία «ματιά» στα οφέλη που φέρεται να έχει στον άνθρωπο, μπορεί ενδεχομένως να εξηγήσει το γιατί σήμερα οι μεγαλύτερες και πιο σημαντικές εταιρείες στον κόσμο -όπως η Google- «ορκίζονται» στο mindfulness και προσφέρουν ειδικά σεμινάρια και μαθήματα διαλογισμού στους εργαζόμενούς τους, προκειμένου να καταφέρουν να «μυηθούν» στις βασικές αρχές της ενσυνειδητότητας.

Τι είναι, λοιπόν, το mindfulness και γιατί αξίζει την προσοχή μας; Πρόκειται βασικά για μία «φιλοσοφία» ζωής η εξάσκηση της οποίας μας βοηθά να ζούμε κάθε στιγμή περισσότερα. Με ποιον τρόπο; Απλούστατα με το να επικεντρωνόμαστε στη στιγμή και να νιώθουμε ασφαλείς στο τώρα και περισσότερο αισιόδοξοι, τόσο σε προσωπικό όσο και επαγγελματικό επίπεδο.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr


Πηγή