Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Μήπως οι γυναίκες είναι πιο γκρινιάρες όταν αρρωσταίνουν;

Μήπως οι γυναίκες είναι πιο γκρινιάρες όταν αρρωσταίνουν;

Ολική ανατροπή σε όσα μέχρι σήμερα γνωρίζαμε , επί θεωρητικής αλλά και πρακτικής βάσης, για τον γκρινιάρη άρρωστο άνδρα, προκαλούν νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Αποτελεί κοινή παραδοχή των γυναικών ότι όταν ο άνδρας αρρωσταίνει, γίνεται ένα παραπονιάρικο και ενίοτε γκρινιάρικο παιδί, που πονάει συνεχώς, θέλει φροντίδα και προσοχή.

Όμως, σύμφωνα με την υπεύθυνη του βρετανικού διαδικτυακού προγράμματος παρακολούθησης της γρίπης Flusurvey δρ Άλμα Άντλερ «η άποψη ότι οι άντρες παραπονιούνται περισσότερο όταν είναι άρρωστοι είναι ευρέως διαδεδομένη, αλλά τα ευρήματά μας δείχνουν πως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Οι επιστήμονες, σε παλαιότερη έρευνά τους, είχαν αναλύσει στοιχεία από 5.000 συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, οι οποίοι κλήθηκαν να αναφέρουν οποιοδήποτε σύμπτωμα από το ανώτερο αναπνευστικό και να βαθμολογήσουν το πώς ένιωθαν σε μία κλίμακα από το 0 έως το 100.
Η μέση βαθμολογία της ευεξίας για όσους δεν εκδήλωσαν κανένα σύμπτωμα έως την ολοκλήρωση της ανάλυσης, ήταν η ίδια για άντρες και γυναίκες: έδωσαν 90 βαθμούς.

Μεταξύ των εθελοντών, όμως, που ανέφεραν ότι ανέπτυξαν χαρακτηριστικά συμπτώματα γρίπης (δηλαδή υψηλό πυρετό και πόνους σε όλο το σώμα) η μέση βαθμολογία της ευεξίας για τους μεν άνδρες ήταν 60, για τις δε γυναίκες μετά βίας 50.

Αντιθέτως, μεταξύ όσων ανέφεραν πως παρουσίασαν χαρακτηριστικά συμπτώματα κρυολογήματος (απλής ίωσης) όπως ο βήχας και το συνάχι, η μέση βαθμολογία της ευεξίας ήταν ίδια και στα δύο φύλα: έφτασε τους 75 βαθμούς.

Μάλιστα έχει προκύψει ότι οι ιώσεις είναι πιο βαριές στους άντρες, διότι διαθέτουν περισσότερους υποδοχείς θερμοκρασίας στον εγκέφαλό τους και έτσι εκδηλώνουν πιο βαριά συμπτώματα.

 

 

 

 

Πηγή: mothersblog.gr