Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Νέα έρευνα: Οι γυναίκες που γεννάνε μετά τα 35 ζουν περισσότερο!

Νέα έρευνα: Οι γυναίκες που γεννάνε μετά τα 35 ζουν περισσότερο!

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, οι πολλές ώρες εργασίες, οι απαιτήσεις της καθημερινότητας οδηγούν τις περισσότερες γυναίκες να κάνουν το πρώτο τους παιδί μετά την ηλικία των 32 με 35. Αυτό είναι μία πραγματικότητα και οι περισσότεροι νομίζουν ότι κάτι τέτοιο μόνο αρνητικές συνέπειες μπορεί να έχει. Και όμως, η συγκεκριμένη έρευνα αποδεικνύει το αντίθετο!

Μία νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο boston.com υποστηρίζει ότι οι γυναίκες που γίνονται μαμάδες στην ηλικία των 35 με 40 έχουν διπλάσιες πιθανότητες να ζήσουν μέχρι τα 95 σε σχέση με αυτές που το τελευταίο τους παιδί είχε γεννηθεί μέχρι τα 30!

Η αλήθεια βέβαια είναι, όπως δήλωσαν στη συνέχει οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βοστόνης, ότι οι 462 γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα είχαν έτσι και αλλιώς οικογενειακό ιστορικό μακροζωίας! Ο υπεύθυνος της έρευνας Νιρ Μπαρζιλάι θέτει ένα νέο δίλημμα: «Τι ισχύει άραγε; Οι γυναίκες που κάνουν παιδιά σε μεγάλη ηλικία, ζουν περισσότερο ή οι γυναίκες που έχουν ιστορικό μακροζωίας αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας; Ακόμα το διερευνούμε».

Ότι από τα δύο και αν ισχύει, οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη έρευνα δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί σαν δικαιολογία για να αναβάλει μία γυναίκα τις προσπάθειες να μείνει έγκυος.

Το αντίθετο μάλιστα, προτρέπουν όλες τις γυναίκες ανεξάρτητα από το πότε θα χτυπήσει το καμπανάκι τις μητρότητας να έχουν σωστό τρόπο ζωής και σωστή διατροφή, ώστε να είναι υγιείς, να ζήσουν περισσότερο και όταν θελήσουν να κάνουν ένα παιδί να το πετύχουν πιο εύκολα.

 

Πηγή: mothersblog.gr