Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Νερό με λεμόνι κατά το θηλασμό: Αυτά είναι τα 9 εκπληκτικά υγιεινά οφέλη!

Νερό με λεμόνι κατά το θηλασμό: Αυτά είναι τα 9 εκπληκτικά υγιεινά οφέλη!

Είστε μια θηλάζουσα μανούλα; Θέλετε να τρώτε και να πίνετε μόνο υγιεινά πράγματα για να τα μεταφέρετε μέσω του θηλασμού στο μικρό σας αγγελούδι; Και τέλος θέλετε να ανακουφίσετε τα τυχόν πρηξίματα, πονάκια και αέρια που ενδεχομένως να έχετε τόσο εσείς όσο και το μικρό σας;

Τότε σίγουρα θα πρέπει να διαβάσετε παρακάτω πώς μπορεί να σας βοηθήσει σε αυτό το νερό με το λεμόνι.

Το λεμόνι μπορεί κανείς να το βρει πάρα πολύ εύκολα. Πρόκειται για ένα τρόφιμο που δεν λείπει σχεδόν ποτέ από κανένα τραπέζι. Το νερό με το λεμόνι τώρα, περιέχει περίπου 5% κιτρικό οξύ. Το υγιεινό αυτό ρόφημα είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης C, ριβοφλαβίνης, βιταμίνης Β, ασβεστίου, μαγνησίου, φωσφόρου, υδατανθράκων και πρωτεϊνών. Έτσι, με πιο απλά λόγια το νερό με το λεμόνι κατά τη διάρκεια του θηλασμού είναι επωφελής τόσο για εσάς όσο και το μωρό σας.

Ποια είναι τα 9 υγιεινά οφέλη;

1. Βοηθάει να παραχθεί γάλα

Το νερό με το λεμόνι κατά τη διάρκεια του θηλασμού ενυδατώνει το σώμα σας και το διατηρεί φρέσκο, το οποίο με τη σειρά του διασφαλίζει μία υγιής προμήθεια γάλακτος για το μωρό σας. Για αυτό το λόγο, οι θηλάζουσες μητέρες θα πρέπει να αυξήσουν την ημερήσια πρόσληψη νερού και λεμονιού στην καθημερινή διατροφή τους.

2. Βοηθάει στην πέψη του μωρού

Το λεμόνι με το νερό είναι καλό τόσο για το δικό σας πεπτικό σύστημα όσο και για του μωρού σας. Αυτό το ρόφημα αντιμετωπίζει πεπτικά προβλήματα, όπως φούσκωμα, αέρια, κράμπες, κολικούς κπλ.

3. Καθαρίζει το μητρικό γάλα

Το νερό με το λεμόνι προάγει την πέψη, την αφομοίωση των θρεπτικών συστατικών και την αποβολή τοξινών στο σώμα σας. Έτσι λοιπόν, με αυτό τον τρόπο αποτρέπει την είσοδο των τοξινών στο μητρικό σας γάλα.

4. Ανακουφίζει τον ερεθισμένο λαιμό

Το νερό με το λεμόνι προσφέρει μεγάλη ανακούφιση σε μια θηλάζουσα μητέρα που έχει πονόλαιμο. Καταπολεμά αποτελεσματικά τη λοίμωξη του λαιμού και θεραπεύει τον πόνο. Κάντε άφθονες γαργάρες με λεμόνι και νερό και ο πονόλαιμος θα πάει περίπατο.

5. Μειώνει την αρτηριακή πίεση

Κατά καιρούς, οι θηλάζουσες μητέρες πάσχουν από υψηλή πίεση του αίματος μετά τον τοκετό. Το νερό με το λεμόνι είναι πλούσιο σε κάλιο βοηθώντας στη μείωση της αρτηριακής πίεσης όταν μια μαμά θηλάζει το μωρό της. Επιπλέον, η τακτική πρόσληψή του, βοηθά στην θεραπεία της ναυτίας και ζάλης.

6. Βοηθά στην καταπολέμηση κιρσών

Οι νέες μαμάδες συνήθως υποφέρουν από κιρσούς. Ο χυμός του λεμονιού είναι πλούσιος σε βιοφλαβονοειδή, κάτι που ενισχύει τα τοιχώματα των φλεβών σας εμποδίζοντας τον κίνδυνο υποτροπής των κιρσών.

7. Βελτιώνει την υφή του δέρματος

Το νερό με το λεμόνι μπορεί να κάνει θαύματα τόσο στο δικό σας δέρμα όσο και στου μωρού σας. Η βιταμίνη C, βελτιώνει την υφή του δέρματος, το κάνει πιο φωτεινό και βοηθάει στην απομάκρυνση των μαύρων στιγμάτων.

8. Αποτρέπει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού

Έρευνες και μελέτες αποκαλύπτουν ότι η άσπρη μεμβράνη και η φλούδα του λεμονιού περιέχει λιμονένιο, μια χημική ουσία με αντικαρκινικές ιδιότητες. Έτσι λοιπόν το νερό με το λεμόνι μπορεί να αποτρέψει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού στις θηλάζουσες μητέρες, λόγω της δράσης του λιμονένιου.

9. Καθαρίζει το αίμα

Το νερό με λεμόνι, δρα και ως καθαριστής αίματος αυτός είναι και ο τελευταίος λόγος που οι μητέρες που θηλάζουν πρέπει να πίνουν νερό με λεμόνι.

Προσοχή:
Πριν ξεκινήσετε να πίνετε νερό με λεμόνι θα πρέπει να το συζητήσετε με τον γιατρό σας. Κάποια μωρά ενδέχεται να είναι αλλεργικά στο λεμόνι. Βάλτε λίγες σταγόνες στο ποτήρι με το νερό σας και σταδιακά αυξήστε τες όταν δείτε ότι το μικρό σας δεν είναι αλλεργικό.

Πηγή: mothersblog.gr