Τετάρτη , 20 Ιανουάριος 2021
Πρωτότυπα εμβόλια κατά του κορονοϊού δημιούργησε η Ρωσία

O ρωσικός στρατός χορήγησε τη δεύτερη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό σε 20 εθελοντές

Τις προσπάθειες εύρεσης εμβολίου για τον κορονοϊό συνεχίζει η Ρωσία, καθώς η δεύτερη δόση του χορηγήθηκε σε 20 εθελοντές, 21 ημέρες αφότου τους χορηγήθηκε η πρώτη, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Στην ανακοίνωση του επισημαίνεται ότι οι εθελοντές βρίσκονται υπό συνεχή ιατρική παρακολούθηση και η κατάσταση της υγείας τους μετά τον εμβολιασμό κρίνεται ως καλή.

Παράλληλα, η πρώτη ομάδα, η οποία αποτελείται από 18 εθελοντές, στους οποίους αξιολογήθηκε η ασφάλεια τους και η ανοχή τους στο εμβόλιο, ολοκληρώνει τη συμμετοχή της στην έρευνα μετά από δύο ημέρες.

«Η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων και των μετρήσεων μας επιτρέπουν να πούμε ότι η κατάσταση τους είναι ασφαλής και ότι παρουσίασαν καλή ανοχή στο εμβόλιο», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στις αρχές Ιουνίου το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι έχουν επιλεγεί δύο ομάδες εθελοντών για τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου. Η πρώτη ομάδα στελεχώθηκε από στρατιωτικούς και η δεύτερη ομάδα από πολίτες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, στην ομάδα των εθελοντών του Στρατού συμμετείχαν 50 άτομα μεταξύ των οποίων πέντε γυναίκες και δέκα μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Στις 30 Ιουνίου ο αρμόδιος υπουργός, Σεργκέι Σόϊγκου, είχε δηλώσει ότι οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου για τον κορονοϊό θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιουλίου.


Πηγή