Τετάρτη , 27 Ιανουάριος 2021
Σύμμαχος στη δίαιτα οι φυτικές ίνες

Σύμμαχος στη δίαιτα οι φυτικές ίνες

Διατροφικές συμβουλές για απώλεια βάρους

Πολύ συχνά οι διαιτολόγοι επισημαίνουν ότι οι φυτικές ίνες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι μιας ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.

Μεταξύ των ποικίλων πλεονεκτημάτων που μπορούν να ασκούν στην ανθρώπινη υγεία εντάσσεται και η καλύτερη διαχείριση του σωματικού βάρους. Πώς όμως η κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε φυτικές ίνες συμβάλλει αποτελεσματικά στη διαχείριση του βάρους;

Τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες αυξάνουν το αίσθημα του κορεσμού λόγω του όγκου τους, ενώ παράλληλα λόγω της χαμηλής θερμιδικής πυκνότητάς τους οδηγούν σε μείωση της προσλαμβανόμενης ενέργειας. Ουσιαστικά, η προαγωγή του αισθήματος κορεσμού οδηγεί σε μείωση της προσλαμβανόμενης ενέργειας σε συνδυασμό με τη χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες των τροφίμων εκείνων που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.

Έτσι, η μακροχρόνια κατανάλωση μιας διατροφής πλούσιας σε φυτικές ίνες μπορεί να επάγει μια καλύτερη μακροχρόνια ρύθμιση του σωματικού βάρους. Άτομα που καταφέρνουν να εντάξουν αποτελεσματικά τις φυτικές ίνες στη διατροφή τους φαίνεται να καταφέρνουν να διατηρήσουν ευκολότερα ένα φυσιολογικό σωματικό βάρος μετά από προσπάθειες αδυνατίσματος.

Πηγή: neadiatrofis.gr