Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024
Tι συμβαίνει στο σώμα μας όταν κοιμόμαστε γυμνοί

Tι συμβαίνει στο σώμα μας όταν κοιμόμαστε γυμνοί

Η αίσθηση άνεσης και ελευθερίας για κάποιον που κοιμάται γυμνός είναι καταπληκτική, λένε οι φαν του… σπορ.
Μαζί τους τάσσεται και η επιστήμη. Σύμφωνα με νέα μελέτη από το National Institute of Child Health and Human Development και το Πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ, οι άνδρες που κοιμούνται γυμνοί έχουν 25% καλύτερη ποιότητα σπέρματος, σε σύγκριση με εκείνους που φορούν εσώρουχα.

Το συμπέρασμα αυτό προέρχεται από μελέτη, στην οποία 500 άνδρες συμπλήρωσαν ειδικά ερωτηματολόγια για τον τρόπο ζωής τους και έδιναν σε τακτά χρονικά διαστήματα δείγματα σπέρματος, για να καταγράφουν οι ερευνητές διάφορες παραμέτρους της ποιότητάς του. Οι Αμερικανοί επιστήμονες, που πραγματοποίησαν την παρούσα μελέτη, πιστεύουν ότι τα ευρήματά τους οφείλονται στην υπερθέρμανση των όρχεων, όπου παράγονται τα σπερματοζωάρια.

Δεν είναι, όμως, μόνο αυτά τα πλεονεκτήματα του να κοιμάται κάποιος γυμνός:

Καλύτερος ύπνος
Οι περισσότεροι ειδικοί σε θέματα ύπνου συμφωνούν ότι ο ύπνος χωρίς ρούχα βοηθά το σώμα να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κοιμόμαστε καλύτερα, πιο βαθιά και πιο ήρεμα. Αυτό συμβαίνει διότι η θερμοκρασία του σώματος πέφτει όταν κοιμόμαστε και τα εσώρουχα και οι πυτζάμες ζεσταίνουν το σώμα, με αποτέλεσμα να τρελαίνουν το εσωτερικό του θερμόμετρο.

Απώλεια βάρους
Αν το σώμα μας είναι ζεστό την ώρα του ύπνου, δεν αναπτύσσεται τόση πολύ αυξητική ορμόνη και επηρεάζεται η έκκριση ινσουλίνης. Το σώμα, λοιπόν, όταν ζεσταίνεται, επιλέγει να αποθηκεύει λίπος παρά να καίει. Αυτό εξηγεί γιατί ο ανεπαρκής ύπνος σχετίζεται με την εμφάνιση διαβήτη και καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Βελτίωση εξωτερικής εικόνας
Θα δείχνετε νεότεροι ή, τουλάχιστον, θα γεράσετε καλύτερα. Η ίδια αυξητική ορμόνη που βοηθά να κάψετε λίπος, είναι, επίσης, γνωστό ότι συμβάλλει αποφασιστικά στην αντιγήρανση. Τα κύτταρα επισκευάζονται και κηλίδες, σημάδια, ακόμη και ρυτίδες απαλύνονται.

Καλύτερη ερωτική ζωή
Ο ύπνος χωρίς ρούχα δένει το ζευγάρι, λέει έρευνα, η οποία έδειξε ότι το 57% όσων κοιμούνται γυμνοί είναι πιο ευτυχισμένοι με τους συντρόφους τους. Εξτρα bonus: Όταν κοιμάστε γυμνοί η επαφή των γυμνών κορμιών πυροδοτεί την τρυφερότητα αλλά και το πάθος.

Αποφυγή μολύνσεων
Τα εσώρουχα και δη τα συνθετικά και οι πυτζάμες μας κάνουν να ιδρώνουμε και, κατ’ επέκταση, να είμαστε πιο επιρρεπείς σε μολύνσεις. Το μυστικό, σύμφωνα με τη Dr Sarah Brewer, είναι να διατηρούμε την ευαίσθητη περιοχή δροσερή, καθαρή και αεριζόμενη το βράδυ.

Πηγή: neadiatrofis.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή