Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Τα παιδιά αυξάνουν την παραγωγικότητα

Τα παιδιά αυξάνουν την παραγωγικότητα

Όσο πιο πολλά παιδιά έχει κανείς, τόσο πιο παραγωγικός είναι

Η απόκτηση παιδιών μπορεί να σας κάνει πιο… παραγωγικούς στην εργασία σας, με την επίδραση να είναι πιο έντονη στις γυναίκες.

Ερευνητές από τις ΗΠΑ υποστηρίζουν, ότι η απόκτηση παιδιών μπορεί να βελτιώσει την παραγωγικότητα και απόδοση ενός εργαζομένου στα πρώτα και τελευταία στάδια της καριέρας του.

Μάλιστα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Washington Post, βρέθηκε ότι οι μητέρες που είχαν τουλάχιστον δύο παιδιά φαίνεται ότι απέδιδαν καλύτερα από όλους.

Οι ερευνητές από το Μισούρι (Federal Reserve Bank of St. Louis) μελέτησαν ένα δείγμα περίπου 10.000 ανδρών και γυναικών.

Εξέταζαν την υπόθεση ότι η απόκτηση παιδιών, μειώνει την παραγωγικότητα ενός ατόμου.

Τα αποτελέσματα των ερευνών τους έδειξαν, ότι οι άντρες με ένα παιδί είναι το ίδιο ή λιγότερο παραγωγικοί από τους άτεκνους συναδέλφους τους. Όμως, οι άντρες με πάνω από ένα παιδί ήταν πιο παραγωγικοί από όλους τους υπόλοιπους.

Στις γυναίκες, η επίδραση ήταν πιο εμφανής. Όσες δεν είχαν αποκτήσει παιδιά ήταν μακράν λιγότερο αποδοτικές στη μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία, ενώ όσες είχαν πολλά παιδιά, φάνηκε να είναι περισσότερο αποδοτικές καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας τους.

«Οι μητέρες με τουλάχιστον δύο παιδιά είναι, κατά μέσο όρο, πιο παραγωγικές από εκείνες που έχουν μόνο ένα παιδί, ενώ οι μανάδες γενικότερα είναι πιο παραγωγικές από τις άτεκνες γυναίκες» αναφέρουν οι ερευνητές.

Το δημοσίευμα σημειώνει, ωστόσο ότι παρατηρείται μια μείωση στην παραγωγικότητα των γυναικών (15-17%) όταν τα παιδιά είναι μικρής ηλικίας, ενώ όταν μεγαλώσουν τα επίπεδα παραγωγικότητας των μανάδων αυξάνονται.

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr