Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Τέσσερα τρικ για καλύτερη συγκέντρωση

Τέσσερα τρικ για καλύτερη συγκέντρωση

Όσο περνούν οι ώρες της ημέρας, το μυαλό κουράζεται και είναι πιο δύσκολο να συγκεντρωθούμε.

Είτε χρειάζεται να δουλέψετε μέχρι αργά είτε να διαβάσετε, δείτε τέσσερις απλούς τρόπους να διατηρήσετε τη συγκέντρωσή σας για περισσότερες ώρες.

1. Μασάζ προσώπου

Οι μαλάξεις στο πρόσωπο και κυρίως στο μέτωπο, στο σημείο ανάμεσα στα φρύδια, βοηθούν να απαλλαγείτε από την ένταση και να ενισχύσετε τη λειτουργία της μνήμης σας. Το λεγόμενο «τρίτο μάτι» συνδέεται με τη λειτουργία της υπόφυσης, του πιο σημαντικού αδένα του ενδοκρινικού συστήματος. Όταν ασκείται πίεση στην υπόφυση, ενισχύεται η μνήμη και απομακρύνεται το στρες.

2. Πασατέμπος ως σνακ

Ο πασατέμπος περιέχει ψευδάργυρο, συστατικό απαραίτητο για την καλή λειτουργία της μνήμης. Περιέχει επίσης Ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι εξαιρετικά ευεργετικά για τον εγκέφαλο.

3. Βαθιές ανάσες

Οι βαθιές αναπνοές ενεργοποιούν τα εγκεφαλικά κύματα Θήτα, ενισχύοντας τη συγκέντρωση και τη μνήμη. Η αναπνοή θα πρέπει να είναι διαφραγματική και να πραγματοποιείται σε 3 στάδια: εισπνοή μετρώντας μέχρι το 6, διατήρηση αναπνοής μετρώντας μέχρι το 2 και εκπνοή μετρώντας μέχρι το 9.

4. Ευχάριστες εικόνες

Φωτογραφίες που δείχνουν, για παράδειγμα, κουτάβια ή γατάκια μπορούν παραδόξως να απελευθερώσουν τη φαντασία και να ενισχύσουν τη διάθεση, βοηθώντας να επιστρέψετε μετά από λίγο στη δουλειά σας πιο χαλαροί.

 

 

 

Πηγή: onmed.gr